Прогноза за времето през периода 26 – 30 април 2019 г

 

В петък преди обяд ще бъде предимно ясно, а след обяд ще има променлива до значителна облачност. На отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между  8° и 12°.  Максималните температури  ще бъдат  между 22° и 25°.

В събота ще преобладава време със значителна облачност и следобяд и вечерта на много места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между  9° и 13°.  Максималните температури  ще бъдат  между 22° и 26°.

В неделя преди обяд от запад на изток валежите ще спират и облачността ще се разкъса. В неделя след обяд ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад – северозапад. Минималните температури ще бъдат между  10° и 14°.  Максималните температури  ще бъдат  между 20° и 24°.

В понеделник след обяд облачността ще се увеличи до значителна и от запад ще започнат нови валежи от дъжд, които ще продължат и във вторник през целия ден. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт, който във вторник ще смени посоката си от северозапад. Минималните температури ще бъдат между  8° и 12°.  Максималните температури  ще се понижат и ще бъдат  между 17° и 21°.

 

Над  западните и  централните части на Стара планина, в четвъртък, ще преобладава време с променлива облачност, като след обяд на отделни места е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен  вятър от южната четвърт. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около  15°. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около 9°.

В петък ще преобладава време с променлива до значителна облачност и превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен  вятър от север-североизток. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около  16°. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около 10°.

В събота преди обяд облачността ще се увеличи, след обяд ще бъде значителна и вечерта на много места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около  14°.

В неделя преди обяд от запад на изток валежите ще спират и облачността ще се разкъса. След обяд ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа  умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около  11°.

В понеделник след обяд облачността ще се увеличи до значителна и от запад ще започнат нови валежи от дъжд, които ще продължат и във вторник през целия ден. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт, който във вторник ще смени посоката си от северозапад. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около  12°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200м.  с около  6°.

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *