Д-р Валентин Точков е номиниран за най-вдъхновяващ педиатър у нас | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Д-р Валентин Точков е номиниран за най-вдъхновяващ педиатър у нас

Публикувана на: 24.04.2019г. 6921 прегледа

Началникът на детско отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново – д-р Валентин Точков, е номиниран в ежемесечната кампания „Лекарят, който ме вдъхновява“ на най-големия медицински портал у нас CredoWeb. Този път акцията е посветена на специалистите по педиатрия, след като предходната касаеше женското здраве и раждане и бе спечелена от доц. д-р Светлозар Стойков.

Д-р Точков е включен в претендентите за надпреварата заради отличните му управленски и лидерски качества. Благодарение на инициираната от него кампания за основен ремонт и закупуване на оборудване и апаратура, отделението, което ръководи, се превърна в една от водещите в страната бази за специализация на млади и току-що завършили лекари. В момента там се обучават петима специализанти.

По идея на д-р Точков преди пет години бе създадена и утвърдена Национална конференция по педиатрия, която всяка пролет събира във Велико Търново над 200 изявени специалисти в областта на детските болести от цялата страна.

Конкуренти на началника на търновската педиатрия са 13 лекари от страната.

Гласуването ще продължи до 20 май и става на https://www.credoweb.bg/publication/114831/mesets-na-pediatriyata-glasuvayte-za-kolegata-koyto-vi-vdahnovyava , чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙ профила на номинирания лекар.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!