Младеж от щата Уисконсин е притежател на билета с печалба 768 милиона долара от лотарията „Пауърбол“

Двайсет и четири годишният Мануел Франко от щата Уисконсин спечели 768 милиона долара (685 милиона евро) от джакпота на лотарията „Пауърбол“, който е третият най-голям в САЩ, предаде Асошиейтед прес.
Младежът е избрал опцията да получи сумата 477 милиона долара в брой. За него ще останат 326 милиона долара (около 291 милиона евро). Щатът Уисконсин прибира данък от 36,4 милиона долара, а федералните служби на САЩ ще вземат още 114,6 милиона долара данъци.
Франко е дал прес-конференция, но не е отговорил на въпроси с какво се занимава. Той е казал, че досега се е надявал банковата му сметка да нарасне до 1000 долара.
Младежът е напуснал работа на втория ден след като разбрал за печалбата. Той възнамерява да даде част от сумата за благотворителност. Знае, че различни хора ще започнат да му искат пари.
„Готов съм и мога да казвам не. Просто ми трябва време да обмисля, искам да поговоря със семейството си и да използвам парите по най-правилния начин,“ каза Франко.
Рекордният джакпот от „Пауърбол“ – 1,59 милиарда долара бе спечелен през януари 2016 г. Тогава призът бе поделен между трима щастливци – от Тенеси, Калифорния и Флорида. /Искра Добрева/

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *