80 четения

Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 25 април – 2 май

Научете се да прощавате и се радвайте се на всяка позитивна минута

Здраве: Опитайте да намалите темпото на работа в четвъртък и лека-полека се отпуснете за режим почивка по великденските празници. В петък, събота и неделя се движете повече сред природата и на чист въздух, за да активирате чрез силата на кръвообращението тонуса си. Можете да посещавате различни спортове и занимания. В понеделник и вторник не си внушавайте болести. Избягвайте да прекалявате с приема на лекарства без причина, а алкохола сведете до минимум, независимо че е Великден. В сряда и четвъртък силното главоболие е вследствие на редуването на работа с почивка извън традиционния ритъм. Ще мине бързо.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са четвъртък, петък, събота, неделя, сряда, четвъртък. Неблагоприятни дни: понеделник и вторник. Коламаска можете да направите в събота, неделя, сряда и четвъртък. Масажи: Лечебни масажи: четвъртък и петък до обяд. Обеци и татуировка: Неблагоприятни дни за татуиране на тялото: четвъртък, петък, събота неделя. Неблагоприятни дни за поставяне на обеци – събота, неделя. Сауна и парна баня: Луната няма отношение към тези процедури през настоящата седмица.

Хранене и диета: Безумие е да се говори за диети по време на Великденските празници, но все пак внимавайте с количеството на порциите и не прекалявайте с тежките храни. Луната е намаляваща и ще попречи на пълнеенето, дори и да не спазвате традиционния си режим. Особено благоприятно ще се отрази постът при всички, които го провеждат до събота вечерта. След това обаче започнете по-леко захранване със салати и зеленчуци. Следвеликденски можете да започнете диета или хранителен режим в сряда или четвъртък. Лунната диета тази седмица започва с настъпването на фаза последна четвърт в събота в 1.18 часа и трае през целия ден.

Основни звездни аспекти: Заредете се с добро настроение и позитивна нагласа за предстоящите празници. Луната гостува в Козирог, Водолей, Риби и Овен. Подчертава нуждата да споделим Великден не заради общата трапеза, а заради усмивките и срещите с близките хора. Имаме нужда да усещаме, че сме обичани и обградени с хора, на които можем да разчитаме. Квадратурата между Марс и Нептун в събота е причина лесно да се засягаме дори и от най-малката накриво казана дума. Научете се да прощавате и не си го слагайте на сърцето. Радвайте се на всяка минута позитивен живот.

Задкулисно обаче действат процеси на „разваляне“ на ценностната система в световен мащаб. Квадратурата между Марс и Нептун може да е повод да се изкажат дълго таени гневни думи в политически аспект, завихряйки мощен отзвук точно около най-светлия християнски празник. Не се поддавайте на манипулация и вярвайте само и единствено в своите предубеждения, без да позволявате някой да ви вае мнението.

Плутон вече е в своята ретроградна фаза, а в края на април Сатурн също обръща движението си в ретроградно. За скептиците картинката изглежда повече от мрачна, но веднага внасям яснота – ретроградността на планетите винаги ни дава шанс да разместим фигурите и да поправим грешките. Ретроградните планети носят трусове, след които трусове всичко се нарежда по правилния начин. Използвайте ретроградността на Сатурн, Плутон взета заедно с тази на Юпитер, за да разчистите и подредите живота си.

ОВЕН

Починете си

За вас тази седмица е доста напрегната, защото самите вие сте си я направили такава. Поставяте си прекалено кратки срокове за изпълнение на задачите. В главите ви е хаос и не можете да подредите действията си по приоритети. Свършете само най-належащото днес и не влизайте в конфликти с никого около себе си. Не предприемайте нищо ново, а се настройте за един благоприятен Великден. По време на дългия уикенд празниците ще имате нужда да останете насаме със себе си, без да бъдете обезпокоявани от когото и да е било. Не е в кръвта ви такава жажда за самота, но само така ще си починете от напрежението и ще подредите правилно мислите си. Седмицата след великденските празници е мудна и няма да ви изненада с нищо ново. А и там редът на почивките и делниците е разбъркан. Така че не залагайте много на нея.


ТЕЛЕЦ

Пълна идилия

Към този момент се стремите да промените доста неща около себе, защото искате размествания и едно цялостно раздвижване на пластовете. Пробвайте с разместване на мебелите вкъщи, за да задоволите нуждата да живеете в нова обстановка. В противен случай можете да решите да завързвате нови запознанства и да слагате край на стари добри партньорства без причина. Великденските празници ще прекарате в хармония и уюта на дома си в присъствието на най-близките хора. Идилията е пълна и вие ще се чувствате прекрасно. Седмицата след празниците редува в себе си делници и празници по най-разнообразен начин, но изисква от вас да не се отпускате, а да действате настъпателно тогава, когато е време за работа.


БЛИЗНАЦИ

Внимавайте с финансите

В последните дни се опитвате по всякакъв начин да се наложите на хората около себе си и не осъзнавате защо живеете в конфликти. Вие сте тези, които ги подклаждат. Склонни сте да направите грешна сделка или да купите нещо, от което няма да имате нужда в бъдеще. Пазете парите си и не ги харчете за ненужни неща. Бъдете една идея по-пестеливи, за да гарантирате спокойствието на своето бъдеще. Темата е валидна и за великденските празници, през които не бива да прекалявате с разхищаването на средства и най-вече – храна. Нека обядът в неделя е обилен, но се подгответе за него, а не за всички останали дни. В седмицата след празниците не всичко върви по ваш вкус. Сякаш времето е спряло. Ту трябва да се работи, ту отново се почива. Какво по-хубаво от това?


РАК

Без големи планове

Около Великден бъдете по-внимателни с личните си финанси. Не давайте никому пари назаем. Ще се намерят хора, които желаят да се възползват от добротата ви, молейки за някой лев, за да посрещнат празниците. Не им обръщайте внимание, освен ако не искате да направите поредното дарение. Великденските почивни дни споделете както със семейството и близките, така и с приятели, с които не сте се виждали дълго време. Не се затваряйте в себе си, а общувайте и търсете контакта с хората около себе си. Отидете на гости на по-възрастни роднини по семейна линия. Ще им доставите радост, а това от своя страна ще ви направи особено щастливи. През новата работна седмица не планирайте нещо прекалено грандиозно. Знаете, делниците се редуват и с празнични дни, а често хората, от които зависите, ще са в отпуск.


ЛЪВ

Овладейте нервите

Дните преди Великден се оказват натоварени. Трябва да приключите делови въпроси, да сложите край на някои висящи проблеми и да разчистите сметки. Сега сте напрегнати и нервни, често пъти – избухливи. Сякаш без причина се палите. Емоциите ви извират от дъното на душите. Овладейте нервите. Празниците прекарайте в компанията на семейството и близките. Вижте се с приятели, с които не сте си общували от дълго и е време да продължите връзката си. Насладете се на почивката. През новата седмица ще се разочаровате от колегите, за които празниците продължават и продължават… Дори и да сте мотивирани за действие, условията няма да ви го позволяват. Отпуснете се. Използвайте момента, за да си починете.


ДЕВА

По-спокойно

Стремите се в четвъртък преди Великден да свършите максимално много работа, без да си давате сметката, че прекалено забързаното ежедневие може да ви изтощи до крайна степен. Не си тровете нервите. Нещо все ще се обърква в последната минута, миг преди да го свършите. Затова и не си задавайте прекалено високи цели, а се насладете на онова, което предстои – прекрасни почивни дни и празнични срещи със семейството, роднини и приятели. Великденските празници изкарвате със стабилни финанси. Седмицата след Великден е доста по-приятна и благодатна. Спокойна е, защото мнозина от колегите са слели празничните дни и са в отпуск. Ще се радвате на тишина и независимост.


ВЕЗНИ

Грижете се за здравето си

Вече усетихте, че Страстната седмица е заредена с доза напрежение и излишни емоции, които ескалират в най-неподходящия момент. Не се дразнете от колегите и не влизайте в конфликти с тях, защото точно те са единствените, които ще ви помогнат да си свършите работата в срок преди ваканцията. Грижете се добре за здравето си, като се храните здравословно и прекарвате повече време на чист въздух. Ако ви се налага да работите по Великден, го погледнете от положителната му страна. Това ще е гарантирано добър начин да заздравите финансовото си състояние и да получите някой друг лев отгоре. В седмицата след Великден ще срещате проблеми в общуването и комуникацията, така че внимавайте на кого пращате имейли, писма или звъните по телефона.


СКОРПИОН

Чертаете планове

Изразен е стремежът ви за реализация, а и през този период се засилва способността ви да се адаптирате към съществуващите условия, да се съобразявате с обстоятелствата. Всичко това вещае успехи, защото действате в синхрон със събитията, които ви се случват. И без това работните дни са по-малко, а в почивните ще имате възможност да мислите, премисляте и чертаете планове. Няма да са малцина онези от вас, които ще искат да останат насаме със себе си около Великден. С книга в ръка или слушайки любима музика вие ще релаксирате и ще се освободите от напрежението. Седмицата след Великденските празници ви връхлита с проблеми в общуването и комуникацията. Натрупани грешки будят притесненията ви. Успокойте се, ретроградният Плутон ще ви прочисти от излишни наслагвания в живота.


СТРЕЛЕЦ

Празнична седмица

Очаква ви хармонична празнична седмица. Дори около вас да се чувства напрежение, вие ще успеете да му устоите и да го победите с усмивка. Почти нищо не може да ви извади извън равновесие, като изключим хаоса и безредиците в дома ви по време на великденската подготовка и празници. Не се притеснявайте да давате наставления и да организирате цялото семейство в подредбата и пазаруването в почивните дни. Не се нагърбвайте сами да свършите всичко, защото това неминуемо ще ви донесе вместо почивка, допълнително натоварване. Седмицата след Великден ще ви накара да се поспрете, да прегледате някои документи в службата и да откриете очевадни грешки. Дошъл е моментът да ги поправите. Не бързайте, нищо че делниците се редуват с празници. Времето ще ви стигне.


КОЗИРОГ

Пазете се от инциденти

За вас следващите няколко дни ще са деликатни. Предстоящите ретроградни движения на Сатурн и Плутон в знака ви са повод в някои случаи да губите контрола и да избухвате от нищото, а в други – да пазите спокойствието и да стоите все едно нищо не се случва около вас. Пазете се от различни инциденти и бъдете малко по-предпазливи с предметите, с които боравите, за да не се нараните. Отстрани изглеждате доста непохватни, но всъщност периодът е такъв и вие постоянно изпускате, хвърляте, забравяте… На всичкото отгоре сте разсеяни. Около Великденските празници не се заемайте самостоятелно с домакинската работа, защото няма да я свършите. По-скоро давайте наставления и оставете изпълнението на близките си. Седмицата след Великден ще тръгне по-хармонично, но все още не е благоприятна за вземане на важни решения.


ВОДОЛЕЙ

Семейна хармония

В седмицата до Великден сте напрегнати и доста емоционални в сферата на взаимоотношенията и любовта. Около вас постоянно се навъртат хора, които ви държат сметка, задават ви неизпълними задачи или просто ви напомнят, че закъснявате с изпълнението на даден ангажимент. Стресът е голям, но вие можете да го преодолеете, като ограничите контакта си с тях. Настройте се за позитивни празнични дни, защото великденската отпуска обещава много. В семейството хармонията е гарантирана и като цяло, след днешния четвъртък нищо не може да ви извади извън равновесие. Следвеликденската седмица е низ от делнични и почивни дни, в които повечето от колегите са в отпуск. Тишината на работното място ще ви отпусне и помогне да се справите с емоционалните проблеми. Давайте го по-леко и лежерно.


РИБИ

Без важни решения

През този период не се страхувайте да изкажете личното си мнение и да отстоите своята лична свобода. Страстната седмица иска от вас да се изправите срещу колегите си и да заявите точно това, което мислите. Четвъртък е доста натоварен ден. Не вземайте важни решения, а обсъдете пътя си напред отново с колектива. Празниците около Великден прекарайте както със семейството си, така и с близки приятели, с които не сте се виждали от дълго време. Имате нужда да общувате, да излизате и да внесете багри в ежедневието си. Седмицата след Великден ви изненадва с трудности и запори на някои важни ангажименти. Не само при вас е така. Две планети стартират своята ретроградна фаза. Периодът на адаптация ще е около седмица. Затова се наслаждавайте, че и идните дни са изпъстрени с празнични почивки.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

25 април. Вие, сте хора, от които може да се взема пример, как да живеем своя живот. Мъдри, уравновесени и добри, сякаш обичате всеки човек на тази планета и не таите зло в себе си. Това е, защото притежавате дух, преживял множество прераждания. Мисията ви в този живот е да бъдете духовни водачи. Ето защо, често давате съвети на близките си и на хората от своето семейство. За да бъдете слушани обаче, е добре да давате съветите си по начин, който не е никак натрапчив.

Навлизате в една прекрасна година на промени – бурни, глобални и всеобхватни. Бъдете активни и направете онези завои в живота си, за които мечтахте в последните години.

Здраве: Лесно можете да спрете цигарите, стига да искате.

26 април. Прекалената ви доброта и жертвоготовност са причината все да сте от хората, които вършат цялата работа в колектива. Вашата нерешителност обаче е тази, която не ви позволява да започнете самостоятелен бизнес, с какъвто трябва да се занимавате. По-добра ще бъде реализацията ви, ако работите сами, а не делите идеите и усилията си с партньори, защото все става така, че вършите чуждите задачи, а за своите не ви остава време.

Предстои ви година на стабилност, любов и хармония във взаимоотношенията. Добрата новина е, че ви чака затишие след една бурна и променлива година. Ще си стъпите на краката и ще се почувствате по-добре. Това е и една прекрасна година за сватба, годеж или просто нова връзка при необвързаните.

Здраве: Възможни са проблеми с горните дихателни пътища. Пазете се от гриповете.

27 април. Вие сте прекалено емоционални и чувствителни натури. Слагате под съмнение всяка дума, нерядко обичате да се заяждате. В любовта сте прекалено ревниви и това е най-голямата пречка да изживеете радостите на спокойната връзка. Научете се да дарявате доверието си. През целия си живот сте подвластни на чуждите наставления, слушате приказките на чуждите хора. Именно те в един момент застават между вас и вашата половинка.

Навлизате в година на себеанализ и поглед назад в изминалите девет години. Оценете грешките си и се опитайте да не ги допускате повторно. За мнозина това е година, през която ще учат нещо. Подобно начинание е закриляно от съдбата, така че – замислете се. При други ще стартира едно трайно стабилизиране на работното място. Ще гоните висините на своята кариера.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата и лимфните възли.

28 април. Решителни, но често прекалено деспотични сте вие, които сте се родили днес. Често бъркате, когато вземате решения, защото избързвате и не се съобразявате с предварително направените планове. Научете се на търпеливост, за да си донесете онази сполука, която ви е нужна в живота. Имате шансове да бъдете на върха, да ръководите много хора и да нямате проблеми с парите. Докато стигнете дотам обаче, ще трябва да научите доста уроци. В любовта също сте прекалено енергични и непостоянни, но това не ви пречи да държите на половинката си и за семейството да давате всичко.

От днес до рождения си ден догодина навлизате в период на сигурна финансова стабилност, ако харчите умерено и инвестирате безрисково. Можете да смените работата си за по-високо платена или да започнете допълнителна работа, която да ви дава по-добри доходи.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания.

29 април. Характеризирате се като добродушни, плахи и нерешителни натури, които позволяват да бъдат често потъпквани и ранявани. Лесно правите компромиси и се съгласявате с чуждото мнение. Това трябва да изкорените безвъзвратно от своя характер, ако желаете да живеете спокойно и пълноценно. Бъдете ловци, а не жертви, за да успявате. Научете се да оспорвате мненията, които са различни от вашите. Поискайте своето и ще видите, че ще го постигнете!

Навлизате в година на емоции, крайности и един цялостен завършек на предходните девет години от живота си. Поставете край на неща, които са изостанали във времето, премахнете нежелани запознанства от своето ежедневие и изчистете всички взаимоотношения, които са висящи към този момент.

Здраве: Възможни са чести инфекции, проблеми с кръвното налягане и очите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *