Курсове на половин цена за усвояване на нови професии организира Бюрото по труда | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Курсове на половин цена за усвояване на нови професии организира Бюрото по труда

Публикувана на: 25.04.2019г. 2188 прегледа

ДЪРЖАВАТА ПОЕМА ПОЛОВИНАТА ОТ КУРСОВЕТЕ ЗА УСВОЯВАНЕ НА НОВИ ПРОФЕСИИ ИЛИ ПОВИШАВАНЕ НА КВАЛИФИКАЦИЯТА, А КАНДИДАТИ ДА ГО НАПРАВЯТ ВЕЧЕ СЕ НАБИРАТ В БЮРОТО ПО ТРУДА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, което покрива още района на Златарица и Елена. До момента близо 50 души са се възползвали от възможността да учат езици, да усвояват нови професии или да се квалифицират допълнително, информираха от дирекцията във Велико Търново. Половината сума поема специализираната държавна програма, а останалата – самият кандидат. Така например желаещите да изучават чужд език имат право на 900 лв. под формата на ваучери. Голям интерес има и към курсовете за фризьори, маникюристи, масажисти и т.н., където ваучерите са по 1200 лв. Максимумът в зависимост от професията е 1800. Самият проект се нарича „Ваучери за заети лица” и е съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020.

ПРАВО ДА КАНДИДАТСТВАТ ИМАТ ЗАЕТИ ЛИЦА НА ТРУДОВ ДОГОВОР В ПРЕДПРИЯТИЯ ИЗВЪН ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, КОИТО СА С ПРИДОБИТА СРЕДНА ИЛИ ПО-НИСКА СТЕПЕН НА ОБРАЗОВАНИЕ, без ограничение във възрастта. За желаещи над 55 г. се дава същата възможност и за висшисти. И при този прием заетите лица могат да подават своите заявления само в работни дни между 8,30 и 17,00 ч. както по електронен път, така и на хартиен носител, лично във всички бюра по труда във Великотърновска област. Срокът за прием на заявления е от началото на април тази година до изчерпване на предвидения финансов ресурс.

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!