Поздрав на Даниел Панов – Кмет на Велико Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Поздрав на Даниел Панов – Кмет на Велико Търново

Публикувана на: 25.04.2019г. 728 прегледа

Скъпи великотърновци и гости на старопрестолния град,

Настъпва Възкресение Христово – един от най-светлите християнски празници.

На Великден ликуват доброто, вярата, надеждата, любовта. Непреходните и вечни духовни ценности надхвърлят със своите измерения злободневието и материализма.

Познал смъртта, Христос я победи, за да ни покаже, че животът винаги стои по-високо от смъртта, че светлината, любовта и добротата осмислят света, в който живеем.

Затова Великден винаги ще носи надежда и ще озарява ярко нашите души.

Христос възкръсна и с чудото на живота ни остави завет още преди две хилядолетия – да бъдем добронамерени в мислите и действията си, да помагаме на хората в нужда и беда, да живеем с любов в сърцата си.

И независимо от нашите различия, нека тези вечни ценности – християнски, но най-вече български, ни обединяват и направят единни като общество и народ. Постигнем ли го – успехите ще са пред нас.

Пожелавам Ви светъл, озарен и благословен Великден! Обичайте и бъдете обичани, ценете Вашите близки и семейства, уважавайте българските традиции и обичаи!

Нека и през следващите четиридесет дни, по примера на нашите предци и по силата на канона, се поздравяваме с думите „Христос воскресе!“.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Даниел ПАНОВ

Кмет на Велико Търново

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!