Провериха 123 църкви и манастири в областта преди Великден | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Провериха 123 църкви и манастири в областта преди Великден

Публикувана на: 25.04.2019г. 989 прегледа

МВР апелира да тръгваме на път с изправни возила и спокойни. Екипи и над 600 пътни камери ще дебнат за нарушители

 

ПРОВЕРЕНИ СА 123 ЦЪРКВИ И МАНАСТИРИ В ОБЛАСТТА В НАВЕЧЕРИЕТО НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ, съобщи на брифинг вчера гл. инспектор Николай Александров от пожарната. Всички храмове имат пожарогасители и отговорят на изискванията за безопасност и евакуация, увери той. Направен е и инструктаж на всички църковни служители по време на проверките как да няма произшествия и инциденти.

САМО НЯКОЛКО НЕЩА СА НЕОБХОДИМИ ПРИ ТРЪГВАНЕ НА ПЪТ ПО ПРАЗНИЦИТЕ, за да няма произшествия по пътищата и да стигнем невредими, каза полицейският инспектор Пенчо Христов от сектор „Пътна полиция“. Той припомни, че автомобилът трябва да е изправен, да е проверен, да има вода за него и за пътниците, да има нужните съоръжения за децата и водачите да нямат неплатени глоби. Най-опасните пътища в региона си остават Присовските завои, кръстовището край Горна Студена, Предела и целият Хаинбоаз. Две стационарни камери, 6 мобилни и една тринога заедно с мобилните полицейски екипи ще дебнат по празниците. Отделно от това в над 83 селища в областта има над 600 камери, които също помагат в борбата срещу апаши, рискови групи, неизвестни автомобили. От началото на годината до 20 април в областта са станали 45 тежки катастрофи със 76 ранени, но за щастие, няма нито един загинал, което се дължи на постоянната превантивна работа на МВР. Пенчо Христов съобщи още, че по празниците има забрана за тирове по пътищата и нарушителите ще бъдат санкционирани.

През всичките почивни дни ще има засилено полицейско присъствие в цялата област. Мерките са свързани с евентуални терористични актове, употреба на взривни вещества и пиротехника, заяви и инсп. Боян Бартолов от сектор „Охранителна полиция“ при ОД на МВР.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!