Въпросите за Брекзит могат да предотвратят разводи

Експерти по поведенческа психология съветват британците да се осведомят за мнението на половинката си за Брекзит, преди да се сгодят, предаде Франс прес.
В страна, в която излизането от Европейския съюз разделя обществото от референдума през 2016 г. и в която близо 52 процента от жителите й гласуваха в полза на Брекзит, „колкото по-бързо научиш виждането на партньора си, толкова по-добре“, заяви Ерик Робинсън от университета в Ливърпул.
Сайтът за запознанства eHarmony е поискал от Робинсън и колежката му Мишел Торнквист да предложат списък с въпроси, които да бъдат задавани, за да се прецени още при първата среща дали дадена любовна връзка има шансове за успех.
„Защо да чакате от три до пет срещи, за да си дадете сметка, че сте несъвместими?“, се пита експертът по поведенческа психология Робинсън. Той съветва да не бъдем предпазливи и да избягваме прекалено възпитаните разговори на първата среща, ако искаме връзката да е трайна. „Противоположните политически мнения могат да доведат до раздяла – отбеляза Робинсън. – Това се отнася най-вече за младите хора – 22 процента от двойките сред тях са се разпаднали заради политически разногласия.“ Той съветва също да се осведомим за вижданията на бъдещия си партньор за икономиката и околната среда.
Сред въпросите в списъка са: „Ако загубиш портмонето си, смяташ ли, че ще ти го върнат?“, „Как харчиш парите си?“, „Как прекара последната ваканция?“.
„Хората, които смятат, че партньорът им изразходва по глупав начин парите си, са с 45 процента по-голяма вероятност да се разведат“, поясни Торнквист. /Йордан Ачков/

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *