Забава и знание

Кои са нещата, които мъжете искат от една връзка

Голяма част от жените са готови да направят всичко за мъжа си, само и само, за да му угодят.

Независимо от този факт, голяма част от представителките на нежния пол не си дават сметка от какво имат нужда мъжете им всъщност, пише dnesplus.

Точно затова е време да узнаете и истинските неща, които всеки мъж иска от една връзка:

1. Честност

Много експерти твърдят, че честността е едно от най-важните неща, които търсят в една жена наред с верността, уважението и красотата.

Те искат винаги да чуват истината от своите жени. Да! Истината, не критиките.

Образно казано, перфектната съпруга би била тази, която дава честното си мнение за дадена ситуация без да осъжда мъжа.

2. Комуникация

Колкото и невероятно да звучи, мъжете не харесват жени, които са тихи и изпитват истински интерес към това как стоят нещата във вашия живот.

Според много брачни консултанти, главната причина за раздяла между двама съпрузи е липсата на комуникация.

В случай, че няма за какво вече да си говорите то това може да бъде притеснителен сигнал. Комуникацията ви дава възможност да разберете как се чувства отсрещния човек… поне докато не се научим да четем мисли.

3. Романтика

Според проучвания, мъжете са много по-добри романтици от жените.

Както повечето знаете, обикновено те са първите, които ще признаят чувствата си.

Жените от своят страна са по-прагматични и избирателни относно избирането на партньор.

4. Харесват ви и без грим

Повечето мъже твърдят, че няма нищо по-хубаво от естествената красота.

Точно поради този факт, физическата привлекателност и естествената красотата са неща, които мъжете все още оценяват и искат от еднажена.

5. Храната

Домашно приготвената храна е много важна за един мъж.

Приятните миризми му създават чувство на комфорт и освен това, те са изключително щастливи, когато любимата им се захване с готвене и сготви любимото им ястие.

Мъжете обичат жени, които им готвят и това не е просто стереотип.

6. Не обичат да са център на вниманието

В случай, че не можете да си представите живота без Фейсбук или Инстаграм и постоянно споделяте детайли от личния си живот, имайте предвид, че това може да не се хареса на хората около вас.

Според психолози, мъжете не обичат да бъдат център на вниманието и предпочитат да избягват допълнителното внимание и да запазят личния си живот в тайна.

7. Харесват незвисимите жени

Повечето жени, които слушат мъжете си постоянно почти винаги ще загубят срещу уверената и независима жена. Защо?

Много е просто – независимата жена ще бъде равен партньор във връзката и ще помага на мъжа в тежки моменти.

Това обаче не е единствената причина, защото независимата и уверена жена ще бъде по-доволна от живота си, което също така значи по-малко скандали.

8. Лично пространство

Според психолози, жените се стремят да прекарват свободното си време с любимия, докато мъжете предпочитат да имат лично пространство и да прекарват време и сами.

Поради този факт, всяка двойка трябва да намери баланса в своята връзка, но повечето експерти са единодушни, че постоянното прекарване на време заедно и ревността могат да разрушат и най-здравата връзка.

9. Най-важното не е сексът

Стереотипът, че мъжете мислят само за секс вече е преминал.

Според психолози, жените са от части виновни за създаването на този стереотип, защото очакват определено държание от партньора си – дръзко и леко грубо.

Всъщност, не само физическата близост е важна за мъжете, но също така и чувството на привързаност, топлина и разбирателство.

10. Не се страхуват от сериозните връзки

Мъжете всъщност не се страхуват от брака, но са много внимателни, когато започват нова връзка и се стремят да избягват прибързаните решения.

Скорошни проучвания показват, че се изисква повече време за възстановяване на емоциите и психическото състояние след тежка връзка.

Според статистики също така, жените са готови да се оженят и на по-ранна възраст отколкото мъжете, защото според учени, мозъкът им достига зрялост по-бързо отколкото при мъжете.

Изключително важно е да разбирате и задоволявате емоционалните нужди на партньора си и да му показвате, че го обичате. Ако го правите, то няма да имате нито една причина да се притеснявате за бъдещето си заедно.

11. Те също си мечтаят за дъщеря

Обикновено се смята, че всички мъже искат синове, защото все пак те продължават рода и фамилното име.

Бащите могат да ги водят за риба или пък да споделят еднакви интереси като футбол и друго спортове.

Противно на това обаче, проучване проведено през 2011 показва, че повечето участници си мечтаят за дъщеря.

Това е в следствие на притесненията от отглеждането на момче и проблемите свързани с него – потенциални проблеми в училище, побоища и като цяло по-бурни тийнейджърски години.

В днешно време, много от потребителите в интернет споделят едно и също нещо – полът на детето няма никакво значение и сравнението между това дали е по-добре да се роди дъщеря или син е недопустимо.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *