40 четения

Прогноза за времето през периода 01 – 05 май 2019

В сряда,четвъртък и петък ще има незначителна до променлива облачност. След обяд само на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури в сряда и четвъртък ще бъдат между  6° и 11°, в петък – между 10°  и 13°.  Максималните темпертури  в сряда и четвъртък ще бъдат   между 18° и 21°, в петък – между 21° и 24°.

В събота облачността ще се увеличи до значителна и късно след обяд над северозападните части на Северна България на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури  ще бъдат между  10° и 13°.  Максималните темпертури   ще бъдат   между 21° и 24°.

В неделя и понеделник ще преобладава време със значителна облачност, с превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. В неделя ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо, в понеделник ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури  ще бъдат между  10° и 13°.  Максималните темпертури  в неделя ще бъдат   между 19° и 22°, в понеделник – между 16° и 19°.

Над  западните и  централните части на Стара планина в сряда, четвъртък и петък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност, след обяд на  места са възможни слаби превалявания от дъжд.  Ще духа  умерен  до силен вятър от северозапад. Максималните температури   на 1200 м.  в сряда и четвъртък ще бъдат между 11° и 12°, в петък- около 14°.

В събота  облачността ще се увеличи до значителна и късно след обяд над западните части на планината на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури   на 1200 м. ще бъдат около 16°.

В неделя и понеделник ще преобладава време със значителна облачност с превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици.  В неделя ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. В понеделник вятърът ще бъде умерен до силен от северозапад.  Максималните температури   на 1200 м. в неделя ще бъдат около 16°, в понеделник – около 11°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200м.  с около  7°.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *