19 четения

Ученици дариха оборудване на Дома за деца в Дебелец

Вертикализатор, проходилка, два дидактически шкафа, декоративна празнична украса и 40 книжки за оцветяване получи в навечерието на Великден Домът за медико-социални грижи за деца в Дебелец. Дарението на обща стойност 3527,97 лв. бе предоставено от Градския ученически парламент – Велико Търново. Средствата за купуването на придобивките бяха събрани в рамките на традиционния пролетен бал, който младежите провеждат в старата столица с подкрепата на местната власт.

Подаръците бяха поднесени от председателя на Градския ученически парламент Савина Иванова, почетния председател Красин Каракоцев, ученика Светлин Даскалов, зам.-кмета на Велико Търново Снежана Данева, общинския съветник и дебелчанин Георги Недев. Директорът на дома д-р Анелия Георгиева използва акта по предаване на дарението да изкаже своята изключителна благодарност към десетките дарители с пожелание за здраве, благополучие и светли великденски празници.

В социалното заведение пребивават деца до 7-годишна възраст. Съвсем скоро домът ще отбележи 65-годишнината от началото на дейността си и 20-годишнината от създаването на дневния център към него.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка: Мирослав ЧИЧИКОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *