Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Краси Балъков гостува в колежа „Аркус”

Междувременно вчера главният мениджър на великотърновския клуб гостува в Американския колеж „Аркус“, където разказа пред учениците подробности, свързани със спортната си кариера, и даде съвети на младите хора за златните правила на успеха. „Преди всичко трябва да вярвате в себе си и да имате цел, към която да се стремите“, каза той. Гостуването бе емоционално за него и по друга причина. Той призна, че е учил от първи до четвърти клас в същата сграда на тогавашното училище „Никола Вапцаров“, като разказа на децата, че именно в този двор е направил първите си стъпки с футболната топка, преди да поеме после към Спортното училище и по пътя си в големия футбол.

Любопитно е, че разговорът протече на български и немски език, като гостът бе провокиран от колежаните с двуезични въпроси от житейски и спортен характер.

Балъков отговори на въпроси, свързани с настоящото състояние на футболен клуб „Етър ВТ“ и перспективите пред него. Той разказа интересни спомени за силния отбор на България от световното в САЩ-94, за магическото трио „Балъков – Елбер – Бобич“ в „Щутгарт“ и за това колко по-отговорно е да си треньор, отколкото футболист.

Бронзовият медалист от САЩ-94 получи почетна значка на ЧПГ „АК – Аркус“ от директора Петър Иванов, каквато е връчвана на всички гости в колежа, раздаде автографи и се снима с учениците.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *