ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 03 май 2019 г. – 09 май 2019

В петък ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Минималните температури ще бъдат между 7° и 10°. Максималните температури ще бъдат между 23° и 26°.

В събота , преди обяд и около обяд, ще има незначителна до променлива облачност. Късно след обяд облачността ще се увеличи и вечерта над северозападните райони на Северна България на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от изток. Минималните температури ще бъдат между 8° и 11°. Максималните температури ще бъдат между 23° и 26°.

В неделя, понеделник и вторник ще преобладава време със значителна облачност, с превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. В неделя и понеделник се очакват и градушки. Във вторник интензивността на валежите ще отслабне. В неделя ще духа слаб вятър, предимно от изток, на моменти ще бъде тихо, в понеделник и вторник ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 10° и 13°. Максималните темпертури в неделя ще бъдат между 20° и 23°, в понеделник и вторник – между 15° и 18°.

В сряда и четвъртък ще преобладава време с променлива до значителна облачност, на места са възможни слаби превалвания от дъжд. В сряда ще духа слаб до умерен вятър от запад. В четвъртък вятърът ще утихне. Минималните температури в сряда ще бъдат между 6° и 9°, в четвъртък – между 9° и 12°. Максималните темпертури в сряда ще бъдат между 17° и 20°, в четвъртък – между 20° и 23°.

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 14°.

В събота преди обяд и около обяд, ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Късно след обяд облачността ще се увеличи и вечерта над западните части на планината на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 16°.

В неделя, понеделник и вторник ще преобладава време със значителна облачност с превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. В неделя и понеделник се очакват и градушки. Във вторник интензивността на валежите ще отслабне. В неделя ще духа слаб до умерен вятър от юг. В понеделник и вторник вятърът ще бъде умерен до силен от северозапад. Максималните температури на 1200 м. в неделя ще бъдат около 16°, в понеделник – около 11°, във вторник – около 5°.

В сряда и четвъртък ще преобладава време с променлива до значителна облачност, на места са възможни слаби превалвания от дъжд. В сряда ще духа умерен вятър от западната четвърт. В четвъртък ще духа слаб вятър, предимно от юг. Максималните температури на 1200 м. в сряда ще бъдат около 9°, в четвъртък – около 14°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200м. с около 7°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *