Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Във Велико Търново тържествено празнуваха 20-ия рожден ден на „Метро“ в България

В четвъртък във Велико Търново тържествено бе отпразнуван 20-ия рожден ден на „Метро“. На празника присъстваха главният изпълнителен директор на „Метро България“ Атила Йенисен, управителят на „Метро“ – В. Търново Георги Димитров, общественици, граждани.

Точно преди 20 години, на 18 март 2019 г., „МЕТРО“ отваря своите първи 2 магазина в София и Пловдив, за да положи началото на модерната търговия в България и подкрепи успеха на хиляди български независими предприемачи.

За 20 години най-големият търговец на едро в България превърна непознати преди търговски практики в обикновено ежедневие, като промоционална поща, офертите с търговски отстъпки, клиентските карти, баркодът върху опаковката, защитата на клиентските права.

През годините компанията подава ръка и на хиляди български производители, за да развият успешно своя бизнес на локалните пазари, както и да намерят признание в Европа и по света. Днес 11-те магазина на „МЕТРО“ в страната осигуряват на над 400 000 бизнесклиенти достъп до най-широк професионален асортимент от търговски решения за техния бизнес – повече от 40 000 хранителни и нехранителни продукти от България и света под един покрив, с гарантирана проследимост и високо качество, на конкурентна цена. Инвестициите на компанията в България надхвърлят 400 милиона лева.

„МЕТРО“ разполага с най-широкия асортимент от над 1100 български и чуждестранни червени и бели вина от Стария и Новия свят. „МЕТРО“ София е оазисът на любителите на традиционна и крафт бира с асортимент от над 140 различни марки от над 22 страни. Повече от 3000 български и чуждестранни млечни продукти осигуряват качеството и вкуса, така необходими за кухнята на всяка пицария или ресторант. Модерните биоотдели предлагат широк асортимент от 100% биосертифицирани продукти. Близо 60 вида 100% чист български мед могат да бъдат открити на рафта във всеки магазин.

Иновациите винаги са били в основата на успеха на „МЕТРО“. През 2002 година компанията отваря първите в България рибни отдели, в които чрез уникална хладилна верига над 90 вида риба и морски дарове от световния океан достигат до кухнята на българските шеф готвачи и до трапезата на любителите на морската храна.

Над 400 български фермери снабдяват директно магазините на „МЕТРО“ с плодовете на българската земя, за да осигурят качество, вкус и невероятно изживяване за гостите на българските ресторанти – на море или на планина. Ефективна система за доставки снабдява клиентите на компанията с избраната от тях стока до самата врата на техния магазин, хотел или ресторант.

За втора поредна година „МЕТРО“ получава признанието „Топработодател на България“ в резултат на стремежа си да предложи по-добра работна среда за екипа, който всекидневно се грижи за клиентите на компанията. Като част от METRO Group „МЕТРО“ стана лидер сред световните търговци в индекса за устойчиво развитие на Dow Jones.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *