17 четения

Три начина да различите качествения бензин от ментето

Бензинът днес е скъп, но качеството му често е под всякаква критика. Вината тук е не само от страна на бензиностанциите, но и на немалко шофьори, които умишлено сипват гориво със съмнително качество в резервоарите на колите си, за да спестят пари.

И така поощряват бизнеса с ментата, защото, както се казва, ако има търсене, ще има и предлагане.

Но най–често собствениците на автомобили случайно стават жертви на измамници с гориво, без дори да знаят, че им е скроен номер.

Според експерти, лошото качество на бензина се усеща почти веднага, и колкото по-лошо е, толкова по-бързо може да бъде засечено. Ето и Топ 3 на признаците за използване на ниско качествено гориво.

Могат да се наблюдават детонационни удари при напълно изправен двигател, който консумира висококачествено гориво. Това се случва в момент на рязък натиск върху педала на газа и минава буквално за секунда или половина.

Но менте бензинът води до постоянна детонация, която се придружава от съответните почуквания в силовия агрегат във всички режими на неговата работа. Трябва да се отбележи, че продължителната работа на двигателя в този режим може да доведе до отказ на буталната група и до износване на цилиндрите.

Източник: marica.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!