Инж. Добромир Добрев, кмет на община Горна Оряховица: „Опонентите ни не целят извършването на действителни проверки, а внушения в предизборната кампания“

Във връзка с множеството медийни публикации през последните дни, касаещи стопанисваната от дружество „БГ Адванс“ ЕООД къща за гости в с. Донковци, за пореден път завявам категорично, че нямам и не съм имал нищо общо с дружеството „БГ Адванс“ ЕООД, което е собственост на моя първи братовчед Станислав Стайков.

Поради тази причина не мога да дам информация относно дейността на дружеството, тъй като не съм запознат отблизо с работата на моя родственик.

Наред с факта, че за мен е изключително неприятно името ми отново да се замесва в подобни твърдения, искам да припомня, че през 2015 г. тази тема отново беше на дневен ред – отново по време на предизборна кампания. Сега пак сме в предизборна обстановка и за пореден път се повдига темата с къщата за гости в с. Донковци.

Очевидно единствената цел е името ми отново да бъде опетнено от политически опоненти. Затова свидетелства фактът, че темата за въпросната къща за гости се пуска в обръщение пак по време на кампания.

Трябва да припомня още, че през 2015 г. е извършена подробна проверка от компетентните институции. След тази проверка на всички факти и обстоятелства е установено, че няма никакви нарушения или незаконосъобразни действия.

За всички трябва да е ясно, че с настоящите публикации хората, които ги инициират, далеч не целят да бъдат извършени действителни проверки. Ако беше така, тези хора нямаше да твърдят, че ще сезират орган, в чиято компетенция НЕ влиза проверка на процедурите по кандидатстване с проект пред ДФ „Земеделие“, сключване и изпълнение на договори.

Именно поради изброените причини, воден от желанието веднъж завинаги, категорично и точно да бъдат изяснени всички обстоятелства, свързани с въпросната къща за гости, аз апелирам към Прокуратурата на Република България като единствената институция, компетентна да възлага и наблюдава разследвания, да се самосезира и възложи на компетентните структури на МВР, да извършат пълна проверка по случая.

Колкото до неверните твърдения и внушенията по мой адрес, ще потърся правата си по съответния ред.

Инж. Добромир Добрев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.