Мартина Стателова от гимназията по туризъм е сред победителите в конкурс по английски език

ДЕСЕТОКЛАСНИЧКАТА МАРТИНА СТАТЕЛОВА ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО е с трети резултат на националния кръг от Международно състезание по английски език в ниво В2. KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS е международно състезание по английски език. Конкурсът се провежда в три кръга – училищен, национален и международен едновременно в много страни. В България право на участие имат ученици от училищата членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата, в която членуват над 100 средни училища, езикови, природо-математически и професионални гимназии, както и частни езикови школи и центрове. Тази година участниците на националния кръг бяха 400.

Мартина е успяла да постигне 109 точки и е останала трета – само на две точки от победителя. Другите двама участници от гимназията са били Здравко Костадинов и Мартин Събев, които са ученици на Люба Диманова.

Мартина и подготвилият я учител Поля Петрова ще получат своите медали и награди по време на ежегодния Ден на Кеймбридж, който ще се проведе в София на 11 май. Заедно с това Мартина и нейните учители по английски език ще имат уникалната възможност да се срещнат с Реймонд Мърфи, автора на най-популярната английска граматика в света –  English Grammar in Use, станала неслучайно известна като „Граматиката на Мърфи“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *