8 четения

В Горна Оряховица се поклониха пред храбростта на българските воини

НА ХРАБРИТЕ БЪЛГАРСКИ ВОИНИ ОТДАДОХА ПОЧИТТТА СИ ВЧЕРА ЖИТЕЛИТЕ НА ГОРНА ОРЯХОВИЦА. В церемонията, която се състоя пред Паметния знак на загиналите във войните, се включиха за първи път и младите гвардейци от СУ „Вичо Грънчаров“. Венци и цветя поднесоха още кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, народният представител инж. Клавдия Ганчева. Цветя имаше и от името на депутата Явор Божанков, от Военно формирование 22 790, от офицерите и сержантите от запаса и резерва, ветераните от войните. Своята признателност засвидетелстваха от ПП ГЕРБ, от ОбС на БСП в Горна Оряховица, от ВМРО.

„6 май е повод да почетем синовете на България, дали живота си за нашата свобода и независимост. Прекланям се пред подвига и саможертвата на загиналите в битки за нашето Отечество“, каза в словото си кметът инж. Добромир Добрев.

Десетокласникът Трифон Йорданов от СУ „Георги Измирлиев“ рецитира „Новото гробище над Сливница“, поздрав имаше и от мажоретките от ОУ „Иван Вазов“. Церемонията приключи с изпълнения на мъжката певческа група „Георги Измирлиев“ с ръководител Аспарух Костов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!