Забава и знание

Всекидневното къпане е вредно

Прекомерната хигиена със сигурност е от полза за чуждите ноздри, но не е толкова препоръчителна с оглед на здравето на собственото ви тяло, пише в. „Дейли стар“, позовавайки се на британски експерти.
Всекидневният душ гарантира, че човек ще започне деня си чист и свеж и няма да „обгази“ останалите пътници в обществения транспорт към офиса.
Експерти обаче напомнят, че честото къпане променя деликатния баланс на микробите по човешката кожа. Водата и сапунът отмиват въпросните ключови за доброто ни здраве микроорганизми. Тези бактерии са необходими за правилното функциониране на имунната система и сърцето.
Известно е също, че всекидневното къпане изсушава кожата и може да причини акне при предразположените към кожния проблем индивиди.
Здравната експертка Холи Филипс обяснява за Уиминс Хелт, че ситуацията, която налага всекидневно къпане, е посещението на фитнес. Причината е, че прекомерното отделяне на пот по време на тренировки позволява на бактериите да се размножават и също може да предизвика кожни проблеми.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *