16 000 граждани декларираха доходи пред НАП В. Търново

В ТЕРИТОРИАЛНАТА ДИРЕКЦИЯ НА НАП ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИ ДАНЪЧНА КАМПАНИЯ 2019 Г. 16 000 ДАНЪЧНИ ДЕКЛАРАЦИИ НА ГРАЖДАНИ СА ПОДАДЕНИ КЪМ КРАЯ НА РАБОТНИЯ ДЕН НА 30 АПРИЛ, сочат данните на местната дирекция. Електронната система за деклариране на доходите функционираше до полунощ, допълват от приходното ведомство.

Половината данъчни декларации за доходите на физическите лица са подадени по интернет с персонален идентификационен код на НАП или с електронен подпис, като 2019-а е първата година, в която електронните формуляри са повече от хартиените. От началото на 2019-а до момента чрез електронната система за плащане и чрез физическите POS терминали в офисите на НАП са платени над 1,5 млн. лв. без такси.

От приходната агенция съобщават още, че през 2020 г. декларирането на доходите ще бъде значително по-лесно за хората, които имат ПИК или електронен подпис. Тогава всички доходи от трудов договор, както и хонорарите и възнагражденията по граждански договори, ще бъдат предварително попълнени от НАП в данъчните декларации на гражданите и те ще имат възможност да ги прегледат, коригират и допълнят при нужда.

„Отчитаме успешна данъчна кампания 2019 г. Виждаме ясна тенденция на ръст на електронното деклариране и плащане, ще продължим да работим за усъвършенстване на електронните услуги“, каза директорът на „Обслужване“ в централното управление на НАП Боряна Георгиева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *