34 четения

Ева Майдел в Павликени: „От всеки българин зависи дали България ще продължи европейското си развитие“

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ева Майдел посети Павликени, където се срещна и разговаря с граждани и местни предприемачи.

Заедно с народните представители Клавдия Ганчева и Станислав Стоянов, общинския ръководител на ГЕРБ в Павликени Мирослав Маринов и общинския съветник Венцислав Георгиев Ева Майдел разгледа модерна хладилна и складова база за пакетиране и износ на замразени плодове и зеленчуци, която е изградена с европейски средства и е единствената такава инвестиция в региона от 30 години насам.

„Вие сте пример за това, че когато човек има добра бизнес идея и желае да се развива, може да постигне мечтания успех. Тази модерна база е доказателство, че средствата от европейските фондове достигат до всяко едно населено място в нашата страна и благодарение на европейската солидарност се развиват отрасли като зеленчуко- и плодопроизводството, които са с традиции във Великотърновско. Вашата дейност не само подпомага развитието на земеделието в региона, ни и осигурява работни места за хора от близките населени места, което им позволява да си останат по родните места и да успяват у нас. Именно за това ще продължавам да работя – българите да имаме достъп до качествена храна, качествено образование и инфраструктура и добри доходи, за да успяваме в нашата страна.“ Това заяви Ева Майдел по време на срещата.

Собственикът на предприятието Иван Иванов заяви, че инвестирането в подобна база е било свързано със сериозна работа, но всяко едно усилие си е струвало и не скри задоволството си, че предлаганите от него продукти са търсени на Запад, защото нашите, български плодове и зеленчуци са известни с високото си вкусово качество. Заедно с технолога Димитър Димитров разчитат изцяло на българска продукция и работят усилено за това да поддържат високи стандарти на качество, за да бъдат достатъчно конкурентни на европейските пазари.

След посещението в предприятието Ева Майдел се срещна със съмишленици в центъра на Павликени и посети събитията от традиционния за града празник на яйцето. В разговорите с хората Ева Майдел обсъди приоритетите в работата си през следващите пет години.

„Мисия на всеки един български представител в Европейския парламент е да защитава интересите на българските граждани и да работи за осигуряване на повече възможности за успешна реализация у нас. От всеки българин зависи дали България ще продължи европейското си развитие.“ Допълни Ева Майдел.

В края на деня тя посети и местния зоопарк, който е емблематичен за града и привлича стотици туристи целогодишно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *