Времето

Хороскоп за периода 10 – 16 май, 2019г.

Здраве: Днес се заредете с позитивно настроение и изгонете черните мисли от главите си. Кажете си, че сте здрави и ще се убедите, колко силни са мислите ви. В събота и неделя са възможни проблеми с кръвното налягане, а хората с аритмия нека не се претоварват и водят по-спокоен начин на живот. Понеделник и вторник са дните, в които трябва да сте особено внимателни с храната – следете добре за срока на годност на продуктите, които закупувате в магазините. В сряда и четвъртък организмът задържа вода. Съвсем естествено е да се чувствате подути и отекли. Не приемайте диуретични лекарства.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите – от събота до четвъртък включително. Заради фазата на Луната косата расте по-бързо. Неблагоприятен ден: петък. Неблагоприятни дни за топла коламаска: от понеделник до четвъртък. Масажи: Можете да правите масажи през всички дни от седмицата. Масажи за отблокиране на различни блокажи по тялото: понеделник и вторник. Обеци и татуировка: забранено е да се татуира тялото днес. Сауна и парна баня: Нежелан е престоят в сауна в дните събота и неделя.

Хранене и диета: Хранете се с по-ограничени количества и не преяждайте, за да си спестите тежестта в стомаха и напълняването. Луната е нарастваща и трудно топим килограми, дори и да бъдем на диета. Днес хапвайте постна храна, която лесно се смила от стомаха. Не забравяйте плодовете през уикенда. Фибрите им ще спомогнат за правилното функциониране на храносмилателната система. Повече сирене, прясно и кисело мляко си набавете в понеделник, вторник и сряда, а в четвъртък нека поне едно от храненията ви е обилна салата от пресни зеленчуци, авокадо и зехтин.

Основни звездни аспекти: В следващите дни Луната гостува в Рак, Лъв Дева и Везни. Ще ни помогне да свикнем със заобикалящия ни свят и да претъпим противоречията във взаимоотношенията, ако има такива. В събота властва тригонът между Слънцето и Сатурн – благоприятен аспект, който спомага за успеха в начинанията дори в почивния ден. Възползвайте се от благоприятните обстоятелства, в които се намирате и покажете своите таланти. Във вторник Слънцето е в тригон с Плутон, а Венера е в секстил с Марс. Седмицата обещава да е една от силно позитивните и наситена с благодатни събития. Периодът е хубав и устойчив, а всички ние можем да се възползваме от положителната му енергия, като попием от нея и я въплътим в достойни действия. В четвъртък Меркурий е в хармоничен аспект с Нептун, а Венера навлиза в Телец. Лесно омайваме с приказки и думи, словоохотливи сме, но нека говорим само по теми, по които сме предварително запознати и сме си набавили нужната компетенция. Като цяло, следва лека и хармонична седмица. Насладете й се, но не разчитайте само на късмета, а и действайте. Попътният вятър ще ви помогне да вървите по-лесно във вярната посока.


ОВЕН

Умиротворение

След една доста динамична и напрегната за вас седмица сега е време да отдъхнете и да разпуснете насъбралото се негативно усещане от кавгите, в които влезнахте напоследък. Научете се да прощавате и да гледате напред, вместо все да се връщате и преигравате наново и наново в умовете си неприятните спомени. През тази седмица Марс и Венера работят във ваша полза, за да ви осигурят добри доходи, от една страна, и също така – подкрепа в любовта и семейството, от друга. Това е последната седмица на престоя на Венера във вашия знак. Тя тотално промени мирогледа ви и ви постави в центъра на вниманието. Е, често бяхте прекалено шумни и скандални, но все пак привличахте погледите върху себе си. Сега е време да се умиротворите.


ТЕЛЕЦ

Благоприятен период

За вас следва една доста благоприятна седмица, в която малко по малко ще успеете да вникнете навътре в себе си и да преодолеете някои свои скрити противоречия. Ще бъдете доста по-духовни от друг път, но и страшно словоохотливи. Идването на Меркурий на гости в Телец ви прави особено отворени към нови връзки и запознанства, както и към пътувания, които можете да осъществите във вече подобряващото се пролетно време. Заемате център на вниманието и трябва да сте внимателни с това. Говорете само по теми, по които сте предварително запознати. В края на периода Венера навлиза във вашия знак и за един месец ще ви озари с нови идеи, шансове и вдъхновения. Като цяло – следва един доста благоприятен период.


БЛИЗНАЦИ

Извинете се за грешките си

След като последните няколко дни за вас бяха особено напрегнати и изпълнени с вътрешни противоречия и външни конфликти, сега следва период на уединение и успокоение. Имате нужда да се разсеете, да потърсите възможност за връзка с хората, на които най-много държите. Работата ви спори и нея няма да я коментирам, защото там нещата към момента вървят по мед и масло. По-проблемни заради конфликтите се оказаха личните ви взаимоотношения. В момента те куцат и имат нужда от хармонизация. Тя няма да дойде от самосебе си, затова е нужно да проявите инициатива. От вас зависи. От вашето смирение и извинение.


РАК

Не свиквайте на готово

Нуждаете се от разбиране и подкрепа за всяко свое действие. Търсите ги безрезервно. Това е и причината през следващата седмица да протягате ръка и да се доближавате все повече и повече до хората, които сами раздалечихте от себе си в последните месеци. Осъзнавате грешките в поведението си и сте готови да си ги признаете. Имате нужда някой да ви потупва по рамото, защото само тогава сте силни и можещи. Навлизането на Венера в Телец е причина да се заредите с положително настроение и очаквания за нещо по-добро. Звездите ви открехват завесата към един по-добър период, през който всичко ще ви се удава една идея по-лесно. Не свиквайте на готово, но и не пропускайте шансовете да се възползвате.


ЛЪВ

Изкачвате се

За вас следва период на зареждане и сила в личен и професионален план. Хармоничните аспекти на Слънцето със Сатурн и Плутон изискват да обърнете по-голямо внимание на мечтите и целите си. Да стегнете плановете си за действие. Сега е време за изява и просперитет. Ще почувствате значително количество попътен вятър. Не се възгордявайте, че всичко ви се получава от първия път. Сега е такъв периодът. Но вземете от него най-положителното и си помогнете да наберете инерция за бъдеще. В края на седмицата Венера навлиза в Телец, за да ви отправи провокации и да активира сферата на професионалната ви реализация. Някои от вас ще тръгнат стремително нагоре по стълбицата на йерархията.


ДЕВА

Нужда от авантюри

След една къса, но доста напрегната и натоварена работна седмица, е време за малко отпускане и релакс, какъвто заслужавате след добре свършените задачи. Следващите седем дни са по-леки и лежерни, наситени с усмивки и добро настроение. Навлизането на Меркурий в Телец е причина да почувствате желание за общуване, разширяване и осъществяване на нови връзки и контакти. Също така ще ви се наложи да пътувате на кратки разстояния, но всяко едно тръгване на път ще ви носи знания и вълнуващи преживявания. Сега имате нужда от емоции, от положителни усещания и страсти. Имате нужда да излезете извън границата си на комфорт и да направите нещо непривично за вас. Нещо, което ще ви накара да се почувствате живи.


ВЕЗНИ

Пари

Последните няколко дни за вас бяха критични и това няма как да не се отрази върху настроението ви към днешна дата. Случиха ви се множество неща на куп, а някои от тях бяха с не особено приятен привкус. Е, лошото отмина. Можете да си отдъхнете, защото следващите седем дни ви носят южен вятър. Хармоничният аспект между Марс и Венера, вашата управителка, е причина да почувствате вдъхновение и сила. Да се насладите на любовта в живота си, да обичате всичко красиво около себе си. Венера, на свой ред, навлиза в Телец, откъдето ще запълни и някои малки празнини в бюджета ви за следващите няколко месеца. Ето, че и парите за лятната почивка ще бъдат осигурени. Не го мислете…


СКОРПИОН

Доказване и постижения

За вас следва една доста благоприятна седмица на разпускане и стабилизация. След като в последно време се притеснявахте повече от всичко за финансовото си състояние, сега намирате възможност да го заздравите и укрепите. Тригонът на Слънцето в Плутон е сигурен знак, че нещо в социалния ви живот потръгва. Пластовете там се разместват и вие трябва да сте доста по-комуникативни и адаптивни. Успехът е с вас и в сферата на частния бизнес, където мнозина от представителите ще бъдат запалени от една нова идея за инвестиции. Навлизането на Венера в Телец, колкото и да ви напрегне в личния живот, толкова и ще ви мотивира да се борите за целите си в професионалния. Като цяло, чака ви благоприятен период на доказване и постижения.


СТРЕЛЕЦ

Пари

И вие като повечето представители на Зодиака преживяхте напрегнат период, който ви разтресе и пренатовари психически. Е, сега ще имате възможност да отпочинете. Следва период на затишие и стабилизация в емоционален план. Хармоничният аспект на Слънцето със Сатурн и Плутон изиграва положителна роля в материалното ви положение. При някои се очакват извънредни приходи, при други продажба на имущество, а при трети – осъществяване на благоприятна сделка, която носи и своите парични печалби. Венера навлиза в Телец, откъдето активира желанието ви да изглеждате добре и да се грижите за тялото си. Това е и поредният подходящ момент да започнете посещение на избран от вас спорт. Не се замисляйте.


КОЗИРОГ

Успехът е с вас

Намирате се в един забележителен и подемен период. въпреки малките противоречия, които бяха неизбежни в последните няколко дни, вие продължавате напред, обсипани с оптимизъм и светли мисли. Слънцето образува хармонични аспекти с две планети в знака ви. Време е да излезете на светло и да поставите картите на масата. Движението на Меркурий в Телец, а и предстоящото предвижване на Венера в Телец палят искри от оптимизъм и ентусиазъм в сърцата ви. Сега вие се чувствате вдъхновени. Можете да поставите едно ново и благоприятно начало на дейност, която да развивате в следващите месеци. Почвата е плодородна и каквото засадите, ще порасте здраво.


ВОДОЛЕЙ

Почистете дома

За вас следва седмица на успокоението и уединението. Гледайте личните си дела, гледайте работите вкъщи, както и семейния си бюджет. Ще можете лесно да преодолеете някои финансови затруднения, които ви бяха налегнали в последно време. Съвпадът на Меркурий с Уран от вас иска да бъдете в хармония с близките си, да подредите своя дом по вкуса си. Изчистете го от излишни дрехи, вещи, хванали прах някъде в гардеробите и в килера. Освободете повече пространство за живот. На работното място седмицата е изпълнена с положителна енергия и там проблеми не се очакват. Действайте по належалите задачи, без да поемате рискове.


РИБИ

Благоприятна седмица

Следващите дни сякаш „оживяват“ и искат от вас да бъдете по-решителни и креативни, за да създадете нещо ново. Да стартирате нов проект или просто да преодолеете меланхолията, която ви беше обзела в последно време. Излезте от зоната си на комфорт, предизвикайте се. Направете нещо непривично. Хармоничният аспект на Меркурий с вашия управител Нептун ви подкрепя и подтиква да разчупите начина си на мислене. Ще се родят интересни идеи в главите ви. Не пропускайте възможност да пътувате. На път ще се чувствате още по-щастливи, развълнувани и запалени от искрата да променяте рутината на ежедневието. Чака ви благоприятна седмица.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

10 май. Родени на 10-о число, вие сте амбициозни, упорити и решителни Телци. За щастие, късметът е нещото, което винаги ви съпътства. Често сте прибързани и вземате необмислени решения. За щастие, рядко бъркате, но все пак не сте застраховани от грешки. По-добре ще е, ако бъдете една идея по-разсъдливи, когато поставяте нови начала в живота си. В любовта сте водещите половинки и обичате да бъдете слушани. Искате всяко желание да ви се изпълнява на момента.

Навлизате в година на цялостно завършване на деветгодишен цикъл. С прости думи, поставете край на всички недовършени за момента задачи. Не започвайте нищо ново, а се отдайте на финиширане. След една година по това време ви чака ново начало, което не бива да бъде построено върху стари основи.

Здраве: Възможна е честа поява на главоболие, проблеми с кръвното налягане и очите.

11 май. Често и вие самите се дразните от своята колебливост и нерешителност. Крайно време е да вземете живота си в свои ръце, без да се вслушвате постоянно в съветите на своите близки. Съобразявате се с всичко около вас, което е и главната ви грешка. Притежавате доста скрити заложби и таланти, които няма как да развиете, ако сами не повярвате в себе си.

Навлизате в прекрасна година на ново и успешно начало. Ето, че дойде време да планирате бъдещето си и да предприемете нещо, което ще вършите в следващите девет години. Бъдете последователни, търпеливи и изберете онова, което си заслужава. Успехите ще последват един след друг.

Здраве: Възможни са проблеми със сърдечно-съдовата система.

12 май. Родени сте на ден, който ви дарява с положителни вибрации. Позитивни личности сте. Обичате да гледате положително на света, което се превръща в причината да успявате навсякъде, където пожелаете. Усмивката ви е ключът към сърцата на хората. Често обаче се предоверявате и така попадате на недоброжелатели, които се възползват от добротата ви.

Навлизате в година на съдбовно подчинение, която ще е главната причина за вашия временен застой. Невинаги ще се случва така, както вие предпочитате и това също е нормално. Ще видите, че съдбата си знае работата и тя ще изпълни всичките ви желания, и без ваша изрична намеса.

Здраве: Възможни са стомашно-чревни проблеми. Гледайте да не напълнявате и в никакъв случай не провеждайте гладолечение или драстични диети, които сериозно ще навредят на вашето здраве.

13 май. Вие сте от редицата на истинските Телци – които обичат да изпипват докрай нещата, да живеят в лукс, удобство и задоволство. Заложено ви е по Съдба да вършите така делата си, че както вие, така и другите да са доволни от вашата работа. Бъдете целенасочени и се стремете към една-единствена цел в живота си. Само тогава ще я постигнете, без проблем. Заложено ви е също и да станете ръководители, но това ще се случи едва след като сте се потрудили достатъчно, за да заемете този висок пост.

От днес нататък за вас следва една година, през която позитивното ще е в пъти повече от негативното. Ще усетите прилив на енергия. Заслужава си да изживеете подобни мигове, след като през последните месеци тъпчехте на едно място.

Здраве: Годината вещае крепко здраве, заобиколени ли сте от хора, с които се чувствате добре. Болести може да си причините, намирате ли се в среда, в която не сте в състояние да се впишете.

14 май. Вие сте сред най-нетипичните Телци – емоционални, симпатични и безгрижни. Живеете ден за ден, обичате искрено и говорите непринудено. Нещата наоколо се променят с всяка изминала минута и никога не можете да кажете, какво ще бъде утре. Авантюристи по природа, мнозина се увличат по тази страст към промени и така задминават неколкократно допустимата граница. Те никога не спират на едно място, за да свият гнездо, да създадат дом и семейство. Ако не желаете да сте сред тях, научете се да бъдете постепенни, постоянни и рутинни в действия си. Обичайте, но и позволявайте да ви обичат. В любовта заложете на моногамния начин на живот. Вие сте симпатични и харесвани от противоположния пол. Поддадете ли се на изкушението, можете да съсипете връзката с половинката чрез чести залитания.

Навлизате в една по-трудна и мудна година, през която ще се наложи да се справяте с редица бариери. За една голяма част от рождениците това ще е година на рутинни действия и кратък застой в службата. Стискайте зъби и издръжте тези дванайсет месеца. След тях се очаква голямо раздвижване и промени.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

15 май. Красиви, спретнати и винаги добре облечени, вие сте хора, обичащи да създават добро впечатление у останалите. През целия си живот сте педантични към своя външен вид. Не само отвън сте перфектни, защото притежавате и комбинация от качества, които говорят за прекрасен и сговорчив характер. Лесно влизате под кожата на хората, с които общувате. Лесно се превръщате в техни приятели и любимци. Мисията на живота ви е да създадете семейство и да се грижите за него, наред с професионалните си задължения. Вие сте толкова подредени хора, че няма да ви представлява трудност да балансирате между едното и другото.

Навлизате в една прекрасна година на глобални промени, пресичащи се пътища, избори и великолепни възможности. Ще можете да изградите живота си наново, да промените всичко онова, което ви е дразнило досега. За мнозина това е година за излизане в чужбина.

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове. Ще имате мотивацията да спрете цигарите, ако сте пушачи.

16 май. Подвластни на кармична разплата заради грешки в минали прераждания, в този живот, родените на 16 май, сте задължени да бъдете по-твърди и категорични с близките си; да не правите крайни компромиси, защото по този начин вредите на себе си. Наложително е в моменти да се превърнете в егоисти, за да спасите собственото си настояще и бъдеще. Не се жертвайте в името на когото и да е било. Живейте свой самостоятелен живот, отдайте се на половинката си и на своето семейство. Позволите ли близките ви да се бъркат в него – неминуемо ще си имате сериозни проблеми. На работното място трябва да се задоволите с второто място. Лидерската позиция не ви е отредена.

Навлизате в прекрасна година. Тя е закриляна от Венера и вещае любов, стабилизация в социален план и много късмет в любовен. Казано с две думи – ще ви провърви в доста сфери от живота, а и най-накрая ще можете да се задомите, ако ви е време и все още не сте го направили. Повярвайте, че тази година ще изобилства от любов и разбирателство.

Здраве: Възможни са проблеми с горните дихателни пътища, носоглътката, гърлото и сливиците. Пазете се от гриповете и ако е възможно – наесен се ваксинирайте против зимните щамове.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *