Забава и знание

Компания изобрети бельо, което може да се носи седмици без пране

Да, точно така – бельо, което може да носите седмици без да го перете. Целта на Organic Basics обаче не е да стимулира мързеливостта сред по-младото поколение, макар и да изглежда точно така на пръв поглед.

Не, компанията просто иска да опази околната среда.

„Нашият бизнес представлява „възобновяема“ мода. Традиционното купуване, носене, пране и изхвърляне на прекалено скъпо бельо пилее изключително много ресурси. И освен това вреди на околната среда“, коментира 27-годишният Мадс Фибигер, изпълнителен директор и съосновател на Organic Basics.

Прането и сушенето съставлява 2/3 от общата вреда, която нанасяме на околната среда. Ето защо Organic Basics решават да ни предложат именно подобно бельо. Неговата специална съставка е сребро. Този метал е антимикробен. Затова NASA го използва, за да пречиства водата на астронавтите.

Бельото е снабдено с покритие от специфична сребърна формула, която убива 99,9 процента от всички бактерии. Освен това елиминира и неприятните миризми. Поне така твърдят Organic Basics.

„Работи. Можете да го носите много по-дълго, без да го перете. По този начин ще спестите пари и ще намалите потреблението на вода и енергия“, допълва Фибигер.

„Използваме механично рециклиран найлон, който е изключително устойчив като текстилен избор. Също така прилагаме безшевна плетачна технология, която прави бельото удобно за носене, дори и в още по-дълги периоди от време.“

Модната индустрия е тази, която е мръсна и тя трябва да се промени.

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *