12 четения

Студентите и докторантите във ВТУ излъчиха свои представители в Общото събрание

СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ ВЪВ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ИЗЛЪЧИХА СВОИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА ВУЗА, съобщи вчера Светослав Мишев от Инициативния комитет, провел изборите.

Всички членове на Студентския съвет са новоизбрани и са 59 на брой. 417 студенти от общо 10 000 студенти са упражнили правото си на глас. По думите на Мишев студентската квота вече е публикувана на сайта на ВТУ и изборите за ректор и органи на управление на университета могат да се проведат на 20 май, каквото е било последното решение на Академичния съвет.

Предстои в 7-дневен срок новият Студентския съвет да си избере ръководство.

Вчера в социалните мрежи обаче беше разпространено и становището на досегашните членове на Студентския съвет, които са категорични, че: изборите, организирани от т.нар. Инициативен комитет, са незаконни.

Мандатът на настоящия ректор проф. Христо Бонджолов и на всички управленски органи изтича на 25 май. Ако до тази дата не се проведат изборите, министърът на образованието и науката назначава служебен ректор, който ръководи университета 6 месеца до насрочването на нови избори.

Един коментар за “Студентите и докторантите във ВТУ излъчиха свои представители в Общото събрание

  • 10.05.2019 в 23:14
    Permalink

    Браво! Така трябва! Поздравления за Мишев!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!