54 четения

Няма да се продават небелязаните два имота в областната болница

До дни започва строежът на новия болничен корпус

 

Няма да бъдат продавани двата болнични имота в района на База I на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, решиха на Общото събрание на акционерите на лечебницата в края на миналата седмица. Представителят на държавата, която притежава най-голям дял акции, гласува „въздържал се“ за спорните терени и това наклонило везната.

“На този етап единственото, което може да се случи с тях, е да се сдобият с постройки и подобрения, предназначени за медицинска дейност“, уточни директорът на стационара д-р Стефан Филев.

Останалите четири небелязани имота за продан от ръководството на болницата ще бъдат извадени на тезгяха, въпреки че за тях акционерите гласували разнородно. В крайна сметка решението за продажбата бе взето с около 88%, заяви представителят на община Велико Търново зам.-кметът проф. Георги Камарашев. Ще се продават сградата, в която се помещава Специализираната болница по активно лечение по кардиология, два имота в района на Старата болница и база на МОБАЛ във Вонеща вода.

Междувременно стана ясно, че договорът за строеж на новия болничен корпус е сключен на 3 май и до дни предстои да започнат строително-монтажните дейности. Оказа се, че парите от продажбата на парцела на магазин „Кауфланд“ няма да стигнат за финализиране на болничното крило, тъй като финансовата стойност на проекта се е увеличила във връзка с изпълнението на медицинските стандарти, заради които трябва да бъдат добавени още 1000 кв. м разгърната площ.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 коментара за “Няма да се продават небелязаните два имота в областната болница

  • 13.05.2019 в 21:17
    Permalink

    Боляре, да ви е честит новият тумор но на различно мЕсто от предишното блато

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!