Забава и знание

Процедурата по уголемяване на пениса са рискови и безполезни

Процедурата по уголемяване на пениса е рискова и не върши работа, пише в. „Метро“, позовавайки се ново британско проучване.
Изданието цитира изследване на специалисти от Института по психиатрия, психология и невробиология към лондонския Кралски колеж и уролога Гордън Мюър от болницата „Кингс колидж“.
Споменатата процедура води до перманентна замаяност, ниско сексуално удовлетворение, трудност при поддържане на ерекцията и в крайна сметка смаляване на пениса. Най-парадоксален се оказва фактът, че пациентът може да се окаже с по-малък полов орган след „уголемяването“.
По думите на Гордън Мюър повечето от мъжете, подложили се на процедурата, не са доволни от резултатите. Да не говорим за цената й, която варира между 30 хиляди и 40 хиляди британски лири. Според екипа на Мюър лекарите не би трябвало да се съгласяват да извършват уголемяване на пениса, без да предупредят пациентите за дебнещите ги рискове. Половият орган се обезобразява, а сексуалната удовлетвореност след това не надвишава 20 процента. Процедурата не постига резултатите, които пациентът е очаквал.
Учените са анализирали резултатите от 17 предишни изследвания на 21 вида процедури по уголемяване, извършени върху 1 192 мъже.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *