Десислава Димитрова от гимназията по икономика е носител на наградата „24 май“

ДЕСИСЛАВА ДИМИТРОВА ОТ СТАРОПРЕСТОЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „24 МАЙ”. Отличието е на Община Велико Търново и е в размер на левовата равностойност на 1000 евро. Дава се на най-изявения абитуриент на община Велико Търново.

Десислава завършва с пълно отличие специалност „Оперативно счетоводство“. Най-големите й постижения са в областта на счетоводството и икономиката, към което тя има подчертан интерес. През годините е печелила редица призови места от национални състезания. Две поредни години се представя успешно и в националния кръг на Европейската олимпиада по статистика.

Има студентски права в пет университета още от миналата година, когато е била в 11-и клас. С отличните си икономически познания и владеене на английски език тя е завоювала бронзов медал в състезанието за икономисти на английски.

Десислава има участия в няколко проекта по програма „Еразъм +” в Германия, Чехия, Австрия и Румъния, както и в инициативата на „Джуниър Ачийвмънт България” – „Мениджър за един ден“. От няколко години е танцьорка в ансамбъл „Сидер войвода“ в Горна Оряховица.

Още една пълна отличничка беше номинирана за наградата „24 май“ тази година – Радослава Игнатова от паралелката по биология и здравно образование на ПМГ „Васил Друмев”. Тя е представяла Велико Търново на националната олимпиада по информационни технологии, както и на олимпиадата по биология.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.