55 четения

Осем педагози от областта станаха директор и учител на годината

ОСЕМ ПЕДАГОЗИ ОТ ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОЛУЧИХА НАГРАДАТА „УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“ И „ДИРЕКТОР НА ГОДИНАТА“. Отличието се дава от Синдиката на българските учители, които са организатори на националния конкурс „Учител на годината”.

Илияна Стойчева, директор на ДГ „Здравец” във Велико Търново, и инж. Веска Симеонова, директор на Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов”, бяха наградени с приза „Директор на годината“.

Останалите отличени са учители в различните категории.

В направление „Професионално образование” учител на годината е инж. Русалина Стефанова от Професионалната гимназия по електроника „А. С. Попов“ във Велико Търново. Старши учител Даниела Кенарева от горнооряховското СУ „Вичо Грънчаров” е най-добрият учител в направление „Природо-математическо”, а старши учител Стефка Николаева от СУ „Николай Катранов” в Свищов – в направление „Начално образование”.

В категорията „Млади учители” приза получиха Росица Христова от детска градина „Първи юни” в Горна Оряховица и Петя Белева-Димитрова от ОУ „Христо Смирненски” в село Самоводене. От същото школо е и старши учител Искрена Станчева, която има грамота в направление „Хуманитарно”.

Над 320 учители и директори от цялата страна са кандидатствали в авторитетния конкурс тази година, от тях 102-ма са номинирани. Победителите са отличени за професионализъм, отдаденост и новаторство в десет направления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!