Времето

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 15. 05.2019 г.

Вечерта и през нощта ще има променлива до значителна облачност. На отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 9° и 12°. За В. Търново се очаква минимална температура около 10°.

В сряда преди обяд ще има променлива до значителна облачност. След обяд и вечерта ще се развива значителна купестодъждовна облачност и на много места ще превалява дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от източната четвърт, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°. За В. Търново се очаква максимална температура около 21°.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения.

Над западните и централните части на Стара планина ще преобладава време със значителна облачност. Предимно след обяд и вечерта ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от южната половина. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 12°. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около 5°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.8° през 1909 г., а най-ниската измерена минимална температура е 3.9° през 2001 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 57 минути и ще залезе в 20 часа и 31 минути.

Фаза на Луната: четири денонощия преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *