72 четения

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 14 май 2019 г. – 20 май 2019 г.

Във вторник ще има променлива до значителна облачност. На места ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 10° и 13°. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°.

От сряда до петък времето ще запази характера си – има променлива до значителна облачност и на места ще превалява дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър, в сряда от източната четвърт, в четвъртък и петък без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 9° и 12°. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°.

От събота до понеделник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. В събота и неделя ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо, в понеделник вятърът ще бъде слаб до умерен от запад. . Минималните температури ще бъдат между 9° и 12°. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°.

Над западните и централните части на Стара планина от вторник до петък ще преобладава време с променлива до значителна облачност и на места ще превалява дъжд. Очакват се и гръмотевици. Във вторник ще духа умерен до силен вятър юг-югоизток, от сряда до петък вятърът ще бъде слаб, предимно от източната половина. Максималните температури на 1200 м. ще се задържат между 13° и 14°.

От събота до понеделник ще преобладава време с променлива облачност. В събота на места е възможно да превали слаб дъжд. ще духа слаб вятър, предимно от източната половина. Температурите постепенно ще се повишават и максималните на 1200 м. ще бъдат между 16° и 20°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200м. с около 7°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *