ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 14 май 2019 г. – 20 май 2019 г. | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 14 май 2019 г. – 20 май 2019 г.

Публикувана на: 15.05.2019г. 987 прегледа

Във вторник ще има променлива до значителна облачност. На места ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 10° и 13°. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°.

От сряда до петък времето ще запази характера си – има променлива до значителна облачност и на места ще превалява дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър, в сряда от източната четвърт, в четвъртък и петък без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 9° и 12°. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°.

От събота до понеделник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. В събота и неделя ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо, в понеделник вятърът ще бъде слаб до умерен от запад. . Минималните температури ще бъдат между 9° и 12°. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°.

Над западните и централните части на Стара планина от вторник до петък ще преобладава време с променлива до значителна облачност и на места ще превалява дъжд. Очакват се и гръмотевици. Във вторник ще духа умерен до силен вятър юг-югоизток, от сряда до петък вятърът ще бъде слаб, предимно от източната половина. Максималните температури на 1200 м. ще се задържат между 13° и 14°.

От събота до понеделник ще преобладава време с променлива облачност. В събота на места е възможно да превали слаб дъжд. ще духа слаб вятър, предимно от източната половина. Температурите постепенно ще се повишават и максималните на 1200 м. ще бъдат между 16° и 20°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200м. с около 7°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!