36 четения

Атанас Парушев: „Икономиката ни вече се отърсва от мрачните останки на социалистическото минало”

За първи път имаме обръщане на тенденцията и повече българи се завръщат у нас, отколкото заминават в чужбина, казва дизайнерът и областен лидер на ПГЕРБ

 

Водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел направи показно как човек може да отстоява истината и да е твърд в принципите си, без да е нападателен и зъл. Това коментира дизайнерът Атанас Парушев, който е областен координатор на Предприемачи ГЕРБ – Велико Търново, по повод телевизионния дебат между Мария Габриел и водачката на социалистическата листа, състоял се във вторник сутринта.

„Българският еврокомисар Мария Габриел е блестяща. Чух много суперлативи за представянето й в дебата, дори от хора, които не съм подозирал, че симпатизират на ГЕРБ“, каза известният дизайнер. Той сподели впечатлението си, че мислещите и демократично настроени хора не се припознават в агресивните и манипулативни прийоми на лявата партия и нейните представители.

За пълна мобилизация на 26 май призова Атанас Парушев свободолюбивите българи.

„Изборът на 26 май не е въпрос на партийни пристрастия, а на национално самочувствие. Вярвам, че всички искаме да бъдем в Европа на свободата и просперитета, където България се ползва с уважение и доверие. Тях вече категорично сме си ги извоювали благодарение на управлението на премиера Борисов, време е за надграждане“, коментира предприемачът Атанас Парушев.

„Залагайки на ГЕРБ и СДС с номер 12, България отново ще има силен глас в Европа. Глас на хора с характер и компетенции, които могат да отстояват позиции“, категоричен е Парушев.

Той подчерта, че икономиката ни е напът да се отърси от мрачните останки на социалистическото минало и грабежа от началото на прехода. Единният европейски пазар и авторитетът, който страната ни вече има в политически и търговски план, имат огромна заслуга за това.

„В момента имаме най-високия си брутен вътрешен продукт, който е три пъти по-висок, отколкото през 1989 г. Прогнозата на Европейската комисия поставя България в топ 3 на държавите с най-висок икономически растеж за 2020 г. – с 3,6%, а това е много над средното за ЕС. Като започнем от магистралите, минем през отличните отношения с европейските институции заради еврофондовете, та стигнем до привличането на външни инвестиции – всичко това е, за да се развива икономиката, да укрепват предприятията и да се повишават доходите“, заяви Атанас Парушев, който не крие, че е оптимист за все по-доброто бъдеще на страната ни, ако настоящото управление е стабилно. „След години на упорит труд за първи път имаме обръщане на тенденцията – повече българи да се завръщат у нас, отколкото да заминават в чужбина“, припомни статистиката от миналата година известният дизайнер.

 

 

6 коментара за “Атанас Парушев: „Икономиката ни вече се отърсва от мрачните останки на социалистическото минало”

 • 15.05.2019 в 14:15
  Permalink

  Относно БВП, ако е 3 пъти по-висок, означава, че фактически е 10-20 пъти по-нисък, ако не се използват съпоставими цени, прост пример – цена на жилище тогава – около 10 000 и сега около – 100 000, тогава за 100 000 ще се направят 10 жилища, сега – само 1.

  Отговор
  • 15.05.2019 в 21:48
   Permalink

   През 1989 бяха по 40хил жилищата. Имаш амнезия или толкова си бил в течение с реалността. 10хиляди са били около 1980 или 1978.

   Отговор
 • 15.05.2019 в 15:11
  Permalink

  Г-н Парушев, освен бизнесмен, строителен предприемач и дизайнер, явно е и човек с голямо чувство за хумор 🙂

  Отговор
 • 15.05.2019 в 18:20
  Permalink

  Този човек как има изобщо наглаостта да коментира каквото и да било…кой му продаде на него държавен парцел? Имаше построена детска градина до парка на Кольо Фичето и с чия помощ му го подариха за смешна сума пари? Превърна детска градина в шивашки цех, а останалата част я застрои с блокове и ще обяснява той колко добре живеем, идват избори и всеки ял от паницата на властта трябва да покаже, че е с тях, за да продължават да си карат рахатлака!

  Отговор
  • 15.05.2019 в 21:49
   Permalink

   Партийно другарче е той. Приватизира шивашката индустрия и се изживява като дизайнер.

   Отговор
 • 16.05.2019 в 0:02
  Permalink

  тоя измамник от кога взе да дава акъл

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!