Децата на музикално студио „Елита” с награди от два конкурса

ЗЛАТЕН МЕДАЛ, ПЛАКЕТ И ГРАМОТА СПЕЧЕЛИ ВОКАЛНАТА ГРУПА „ЕЛИТА” ОТ 23-ТОТО ИЗДАНИЕ НА СТАРОПЛАНИНСКИЯ СЪБОР „БАЛКАН ФОЛК“. Възпитаниците на Петя Василева се представиха със стилизирано фолклорно изпълнение на „Вечеряй, Радо” и „Ладо ле”.

С отличие се завърна от участието си в VI Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце” и осемгодишният Иван Мишев. Той се представи с руските песни „Снег” и „Смуглянка”, които му донесоха първо място. Общинският тур на конкурса се проведе в Горна Оряховица и според регламента всички деца, които са се класирали на първо място в своята категория и възрастова група, продължават участието си на 1 юни в НЧ „Н. Й. Вапцаров“ в Кнежа, където ще се проведе зоналният кръг на фестивала.

Мащабната проява се организира от Национално движение „Русофили” с подкрепата на Националния дворец на децата, Синдиката на българските учители, Община Казанлък и съдействието на фонд „Русский мир”. Заключителният кръг е през есента в Града на розите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.