47 четения

Иво Димитров ще кара горнооряховския „Локомотив“, клубът дължи 160 хиляди лева на държавата

Финансовото състояние обаче е стабилно, годишната общинска субсидия не е изхарчена и на 50%

Иво Димитров е новият председател на Управителния съвет на клуба на ОФК „Локомотив“. Досегашният административен директор на „железничарите“ бе избран в понеделник вечерта заради оставката на вече бившия президент Георги Бижев. Димитров получи подкрепата на 25 от 29 участници в Общото събрание. С Управителния съвет се разделиха Николай Цачев и Йордан Яков, местата си запазиха Ангел Минчев и Ценко Гавазов, а новите попълнения са общинският съветник Добрин Дериджиян и докторът на отбора Мариян Марков.

„Георги Бижев ме увери, че няма да затвори вратата и да ме остави да се оправям както мога, а кметът инж. Добрев гарантира, че продължава да ни подкрепя. Това беше минимумът подкрепа, от която се нуждаех и заради което приех. Оттук насетне трябва да надграждаме това, което имаме в момента. Няма да има отстъпление от завоюваното дотук. Това се отнася и до взаимоотношенията с феновете – клуб без публика е заникъде. Ще общуваме честно и искрено“, обеща новият президент на феновете.

Като първа точка от Общото събрание досегашният шеф Георги Бижев представи финансов отчет за периода от 1 май миналата година до 31 март 2019 г. В общи линии финансовото състояние на клуба е стабилно, въпреки все още тежките задължения към НАП. „Локомотив” дължи около 160 000 лева на държавата и има 30% запор върху сметките. Още около 59 000 лева са текущите задължения към края на първото тримесечие. Клубът обаче е ползвал само една трета от общинската субсидия. До началото на април от общинските пари са изхарчени 110 000 лева при субсидия от 250 000 за мъжете и 50 000 за детско-юношеската школа. От субсидията за школата до края на март не е харчено, преди две седмици са били изтеглени 10 000 лева. 13 основни играчи вече имат договори. Проблем продължават да са преговорите с вратаря Александров, към когото има интерес от елитни отбори. С Иво Харизанов все още няма договор, а бъдещето на Фиданин ще се изясни след края на първенството. Тони Иванов е собственост на „Славия”, ако „белите” го пуснат, той е съгласен да играе в Горна Оряховица и през следващото първенство. Към Иван Колев има оферти от немски клубове и след края на първенството той ще замине на проби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!