32 четения

Кметът на Сухиндол гледа парада за 9 май на Червения площад

КМЕТЪТ НА СУХИНДОЛ ИНЖ. ПЛАМЕН ЧЕРНЕВ НАБЛЮДАВА ПИЩНИЯ ПАРАД, ПОСВЕТЕН НА ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА, НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД В МОСКВА. Градоначалникът беше в столицата на Руската федерация по покана на кмета на град Видное, с който Сухиндол вече е в официални договорни отношения.

„Невъзможно е с думи да опиша емоцията от това, което преживях и усетих, докато наблюдавах цялата мощ на Руската армия. Може би това преживяване е сравнимо само с емоцията от раждането на децата. Уникален е този парад, който показва силата и почитта на руснаците към техните близки, отдали живота си, за да я има днес свободата им“, призна след завръщането си у дома инж. Пламен Чернев.

Кметът на Сухиндол допълва, че бил изумен да наблюдава усмихнати и горди млади хора, които отиват на празника не просто да наблюдават, а да участват в него. „Те го чувстват и го приемат много лично този празник. Докато бях там и се опитвах да се чувствам един от тях, си мислех, че руснаците нямат по-голям празник от 9 май. Този ден за тях е тържество на живота и огромна почит към ветераните – и живите, и загиналите. А Безсмъртният полк е уникален. Да гледаш как вървят старци, млади хора и деца и носят портрети на своите загинали близки – няма такова усещане“, не крие възторга си инж. Чернев. След това казва, че гледа по телевизията този парад всяка година от незапомнени времена и вижда как с всеки следващ 9 май този прочут Безсмъртен полк става все по-голям и по-голям.

ДОКАТО Е БИЛ В МОСКВА, ИНЖ. ПЛАМЕН ЧЕРНЕВ Е ПОДПИСАЛ С КОЛЕГАТА СИ КМЕТА НА ВИДНОЕ ДОГОВОР ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО между двата града. Видное се намира само на 6 км от Москва и затова е толкова атрактивен, признава Пламен Чернев.

Двата града са във връзки вече четири години, откогато е започнал и културният обмен. През 2015 г. инж. Чернев беше гост на своя колега във Видное, след това самият той посрещна руска делегация в Сухиндол.

„Докато бяхме там, посетихме и гробището във Видное. Беше част от визитата ни и това посещение беше свързано с датата 9 май, около която аз бях в Русия. Видное е било последната отбранителна линия преди Москва, затова и при тях този ден е огромен празник“, разказва още инж. Пламен Чернев.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Един коментар за “Кметът на Сухиндол гледа парада за 9 май на Червения площад

  • 15.05.2019 в 21:31
    Permalink

    Следващата година ще премине на парада с космическия кораб който ще купи „втора употреба “ от Русия……..

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *