26 четения

Краси Балъков стана първият търновец – треньор на националния отбор по футбол

Президентът на БФС Борислав Михайлов представи вчера новия старши треньор на националния отбор – Краси Балъков. Това стана веднага след проведения изпълком. Досегашният наставник на „Етър ВТ“ заменя на поста Петър Хубчев. Договорът на Бала е от 1 юни тази година до 30 октомври 2021 година. „Благодаря на човека, който се съгласи да поеме националния тим в навечерието на мачовете с Чехия и Косово. Това означава много за мен. Надявам се да има късмет и да класира отбора за Европейското първенство през 2020 г.“, заяви Боби Михайлов. Той му подари фланелка на първия тим с номер 20, с каквато Балъков игра на Световното в Щатите и бе избран в идеалния отбор. В екипа на Краси Балъков влизат помощниците му при „виолетовите“ Станислав Генчев и Калоян Чакъров, Йончо Арсов и Иван Славов.

„Преди 2 – 3 месеца, когато анонсирахте моето име, това не стоеше на дневен ред. Днес съм треньор и искам да ви поздравя за оракулските способности. Взех решението бързо, без да се колебая и минута. Благодаря на президента на БФС за гласуваното доверие“, заяви Краси Балъков.

Той поясни, че ще завърши сезона начело на „Етър“, където ще се постарае да даде най-доброто от себе си. След евроквалификациите през юни Станислав Генчев се връща при „виолетовите“, а Калоян Чакъров остава в щаба на Балъков като треньор на вратарите на националния тим. Бала е първият великотърновец – старши треньор на „А“ отбора на България. Преди него Георги Василев е бил помощник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *