68 четения

Наградиха отличилите се през 2018 година професионалисти по здравни грижи от търновската болница

С голямо тържество и раздаване на традиционните годишни награди за професионалисти по здравни грижи отбелязаха медицинските сестри, фелдшерите, акушерките и рентгеновите лаборанти от търновската болница Международния ден на сестринството – 12 май. Церемонията се състоя в понеделник вечерта в ресторант „Боляри“ и събра 160 медицински специалисти. Събитието бе уважено от директора на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, д-р Стефан Филев и председателя на регионалната организация  на професионалистите по здравни грижи Жана Павловска.

На входа на заведението, посветилите се на хуманната професия, бяха посрещани с китка здравец.

Съсловието бе поздравено с два кръшни танца от фолклорния ансамбъл „Пчелина“ от село Пчелище.

Наградите бяха раздавани от старши рентгеновия лаборант на търновската болница и член на УС на Националната асоциация на професионалистите по здравни грижи – Мима Митева.  По думите й, призовете са оценка за труда, старанието, търпението и човечността на здравните работници при изпълнението на професионалните им задължения.

За „Ръководител по здравни грижи – 2019 година“ бяха избрани старшата медицинска сестра на отделението по съдова хирургия Марина Савова и старшата медицинска сестра на ортопедията Иринка Пеева. В категория „За достойно извървян професионален път и работа, изпълнена с любов, всеотдайност и отговорност“ отличиха цели 14 дами.

Снежана Пенчева получи награда „За цялостен принос в развитието на здравните грижи – 2018“, а колежката й Нели Райнова „За цялостен принос в развитието на хирургичните грижи – 2018“. В категорията за интензивни грижи статуетка грабна Димитрана Ръженкова. С отличия си тръгнаха още медицинските сестри Валентина Витанова, Паулита Ангелова, Елена Павлова, Таня Тодорова, Анна Мънгова, Диана Иванова.

Младата им колежка от отделението по гастроентерология Сениха Алиосманова получи приза – „Млада смяна – наша гордост и надежда“, а за рентгенов лаборант на годината обявиха Пламен Замфиров.

Павлина Цанева от ДЦК на МОБАЛ бе наградена в категория „За доказан професионализъм и компетентност“.

За първи път имаше колективна награда, която отиде в ръцете на екипа на инвазивна кардиология към отделението по кардиология.

Вдъхновена от положителните емоции на празника Мима Митева призова съсловната организация да остане единна.

„Въпреки усилията на някои наши колеги да се отделят от асоциацията на професионалистите по здравни грижи и да основат своя, ние призоваваме това да не се случи, защото съединението прави силата и заедно можем да постигнем повече“, коментира тя.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *