7 четения

Приказни герои оживяха в Стражица

В община Стражица се проведе приказният карнавал, посветен на Вълшебникът на детското слово – Ангел Каралийчев.

Карнавалът на приказките, който премина по централните улици в града е кулминацията на Каралийчевите дни – неизменна част от културния календар на общината.

Десетки възпитаници на детските градини и училищата в общината взеха участие в пъстрото шествие.

Всички те бяха облечени с костюми на герои от любими детски приказки на приказния разказвач и с радост дефилираха, за да представят своята приказка.

Официални гости на приказното тържество бяха: народният представител Валентин Ламбев, кметът на общината Румен Павлов, зам.-кмет инж. Катя Петрова, председателя на Общинския съвет в Стражица Илиян Маринов,  в компанията на много родители, директори на детски градини и училища, педагози и деца , които подкрепяха с овации дефилето.

В словото си г-н Павлов и г-н Ламбев, призоваха малките таланти да съхранят приказното в живота си и заслужено наградиха всички участници, които ни пренесоха отново във вълшебния свят на именития писател.

Продължават културните инициативи в рамките на Каралийчевите дни. На 20 май в Зимно кино гр. Стражица ще се изявят театралните таланти в конкурса за Драматизации по произведения на Каралийчев.

Йоанна Панова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!