Кметът Даниел Панов с висока оценка за работата на Краси Балъков в „Етър ВТ“

 

Спрягат Станислав Генчев за нов старши треньор на отбора

 

„Красимир Балъков превърна „Етър“ във фактор в българския футбол и го върна там, където винаги му е било мястото – сред добрите отбори в най-високата професионална дивизия на шампионата. Нещо повече – „Етър“ има реален шанс да участва в европейските клубни турнири, само два мача срещу „Славия“ ни делят от бараж за Лига Европа. Клубът не може да се похвали с бюджета на грандовете и дори на отборите от топ 6, но записа убедителни резултати и остана буквално на крачка на тях, борейки се за 7-о място в генералното класиране.

Това се дължи на добрия колектив, изграден от Красимир Балъков, на уменията му да мотивира играчите, да ги учи на правилна тактика и постройка и най-вече – да бъдат екип, да бъдат отбор. Краси изгради ядро, което е много здраво и е отлична база за добри резултати и през следващия сезон“, коментира кметът на Велико Търново Даниел Панов след назначаването на бронзовия медалист от САЩ-94 за старши треньор на националния отбор.

По информация на „Борба“, която не бе потвърдена официално от великотърновския клуб, през следващия сезон „виолетовите“ ще бъдат водени в елита от Станислав Генчев. Той бе начело на тима при влизането в Първа лига и през есенния дял от първенство 2017/2018 г. До края на май промени в щаба няма да има, тъй като Краси Балъков вече заяви, че ще изпълни ангажиментите си към етърци докрай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.