Медицински одит разследва и търновската болница заради починал ХИВ пациент | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Медицински одит разследва и търновската болница заради починал ХИВ пациент

Публикувана на: 16.05.2019г. 1708 прегледа

Агенция „Медицински одит“ стартира проверка на няколко лечебни заведения, отказали прием на ХИВ позитивния британец Крейг Харпър, който живеел от 5 години в България. Чужденецът починал от неизяснено заболяване, а сред разследваните болници попада и МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Близките на англичанина подали жалба в държавното ведомство, а от Националната пациентска организация настояват за разнищване на случая. НПО-то смята, че проверката трябва да бъде насочена именно към лечебните заведения, отказали приемането на пациента, както и да се проследи причината за забавянето на назначените му хематологични изследвания.

По данни от Националната пациентка организация, близките на починалия британец са заявили, че в търновската болница и в УМБАЛ „Георги Странски“ са отказали да хоспитализират Крейг Харпър.

На 5 май британецът умира и все още не e ясно каква е причината за фаталния край.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Коментари за "Медицински одит разследва и търновската болница заради починал ХИВ пациент"

  • 15.05.2019 в 12:37

    След като е болен от СПИН, защо не си е стоял в Англия, за да се грижи за него английската система на здравеопазване??? Защо е дошъл да умре в България? Какви здравни осигуловки е плащал в България, за да има някакви претенции??? Аман от нагли, спинозни прошляци дошли в България, че и с претенции, без да са дали нещо за държавата ни!!!

    Отговор
  • 15.05.2019 в 19:30

    Според СЗО едно от основните човешки права е правото на здравеопазвани. Със сигурност е имал европейска здравна карта, която до покрие разходите по лечението над средното за НЗОК ниво. Бай Ганчовците пак се прочуха с тъпотията си.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!