66 четения

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 18 май 2019 г. – 23 май 2019 г.

В събота преди обяд и около обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд облачността временно ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от изток. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°.

От неделя до четвъртък, през по-голямата част от деня, ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. В следобедните часове се очаква временно увеличение на облачността и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. В неделя и понеделник ще духа слаб вятър от източната четвърт, на моменти ще бъде тихо. От вторник до четвъртък вятърът ще бъде слаб до умерен от запад. Минималните температури ще бъдат между 9° и 12°. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°.

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще преобладава време със значителна облачност. На места ще превалява дъжд, очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър, предимно от източната половина. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 14°. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около 7°.

В събота ще преобладава време с променлива облачност. След обяд на места ще превали дъжд, очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 16°. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около 9°.

От неделя до четвъртък ще преобладава време с променлива облачност. В следобедните часове облачността временно ще се увеличава и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. В неделя ще духа слаб вятър от южната четвърт. От понеделник до четвъртък ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м. в неделя и понеделник ще бъдат между 16° и 18°, от вторник до четвъртък – между 14° и 16°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200м. с около 7°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *