68 четения

Седмичен хороскоп за периода 17 – 23 май

Дайте живот на личните си взаимоотношения и направете ежедневието си пъстроцветно

Здраве: Отворете душите си за позитивното и доброто, което ще ви се случи само ако вярвате истински в него. Днес и през уикенда простете на хората, наранили ви за щяло и нещяло в последните седмици. Освободете се от лошите мисли за тях и ще ви олекне. Пълнолунието в Скорпион в събота срещу неделя ще ви помогне да се чувствате по-силни психически и физически, ако мислите ви са свободни и ненатоварени от злоба и лоши чувства. Във вторник, сряда и четвъртък е благоприятно време за лечение на зъби – кариеси, почистване на зъбен камък. Възползвайте се, за да запишете час при своя зъболекар.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите – понеделник, вторник, сряда, четвъртък. Неблагоприятни дни: петък, събота, неделя. Неблагоприятни дни за топла коламаска: петък, събота, вторник, сряда, четвъртък. Масажи: Можете да правите масажи през всички дни от седмицата. Масажи за отблокиране на различни блокажи по тялото: вторник, сряда, четвъртък. Обеци и татуировка: забранено е да се татуира тялото през цялата седмица. Забранено е пробиването на уши в неделя и понеделник. Сауна и парна баня: Луната няма отношение към тези процедури.

Хранене и диета: Нарастващата Луна до събота провокира апетита ни да расте, а тялото – да задържа вода и да се чувстваме подути и крайниците си да усещаме отекли. В събота срещу неделя е пълнолунието в Скорпион. Увеличете приема на вода през уикенда, за да прочистите тялото си и да го освободите от излишни токсини и задържани течности. Можете да стартирате дългосрочен хранителен режим или диета в неделя или понеделник. Резултатите няма да закъснеят и ще бъдат трайни. Във вторник, сряда и четвъртък хапвайте постни храни, които да ви дадат енергия и сили. За любителите на лунната диета, тази седмица тя протича в неделя през целия ден и гарантира свалянето на до два килограма за деня.

Основни звездни аспекти: През тази седмица, когато Луната гостува в Скорпион, Стрелец и Козирог, се опитайте да запазите самообладание и да не се вълнувате от дреболии, които ви дразнят и изкарват извън равновесие. Гледайте задачите си стриктно, но и не се отдавайте само на работа. Дайте живот и на личните си взаимоотношения, на приятелските връзки и положителните моменти, които правят ежедневието ви пъстро и цветно. Днес Марс навлиза в Рак, откъдето фокусира вниманието ни върху всички въпроси, засягащи дома, семейството и роднинските ни взаимоотношения. Мнозина ще решат да стартират ремонт вкъщи, други ще се замислят за ново жилище, а трети ще използват слънчевите дни, за да пътуват и посетят свои по-далечни роднини. Всяко едно такова начинание е подкрепяно от звездите и ще ви зарежда с позитивна енергия и добро настроение. Но все пак внимавайте. Другото проявление на транзита на Марс в Рак е силно изявеното чувство за собственост и ревнивото отношение към хората, които считаме за наша принадлежност. Овладейте ревността си и дайте свобода на взаимоотношенията помежду си. В събота срещу неделя е пълнолунието в Скорпион, което вади на дневен ред много истини, някои от които позабравени в миналото. Ще си кажем това, което мислим и чувстваме, без особени задръжки. Ще анализираме действията на другите хора, без да сме достатъчно обективни. През новата работна седмица Слънцето и Меркурий са в съвпад. Не се преструвайте и не изграждайте лъжливи образи за себе си пред чуждите хора. Ако ви предстои интервю за работа, покажете колкото можете. Не си приписвайте допълнителни качества. Ще се издъните.


ОВЕН

Гледайте напред

При вас нещата започват лека-полека да се успокояват и умиротворяват. Седмицата, която предстои от сега нататък, ще бъде спокойна и неособено натоварена в служебен план. В емоционален обаче тя може да е по-различна. Ако се впечатлявате от дреболии, за които не си струва да тормозите своята психика, определено ще се товарите и ще го изживявате драматично. Придвижването на Марс, вашия управител, в Рак, ще ви направи по-фокусирани в семейните проблеми, а пълнолунието в Скорпион е катализатор да ровите в стари проблеми и рани, които все още не са заздравели. По-добре не си го причинявайте, а гледайте напред. Пред вас се разкриват благоприятни възможности за отдих и лежерно ежедневие.


ТЕЛЕЦ

Добро настроение

Вие се намирате в един доста благоприятен период. Във вашия знак гостуват силни планети и това ви поставя в центъра на вниманието, прави ви допирна точка за всички събития наоколо. Хармоничните аспекти на Меркурий със Сатурн и Плутон ви помага да изградите хармонични взаимоотношения с хората, с които общувате, както и да попаднете на подходяща среда, ако искате да промените приятелствата и познанствата си. Марс транзитира в Рак, което също ви помага да облагородите средата си на живот, да се изчистите от неподходящи партньорства и да потърсите нови контакти. Основната ос, около която се върти хороскопа ви за следващите седем дни, са контактите и харизмата, излъчвана от вас.


БЛИЗНАЦИ

Поправете грешки

През следващата една седмица за вас е от особено голямо значение да хармонизирате взаимоотношенията си с всички наоколо, като признаете за грешките си и простите чуждите прегрешения. Няма да сте особено контактни, няма да сте в центъра на вниманието. Напротив, ще търсите уединение и възможност да останете насаме със себе си. В момента мислите много, търсите възможност да разрешите вътрешни противоречия и проблеми в живота си. Ще намерите отговор на въпросите си. Придвижването на Марс в Рак ще ви помогне в следващия един месец да подобрите доходите си, така че мнозина от вас ще имат шанса да направят промени на работното си място, гарантиращи им по-добър живот от тук нататък.


РАК

Бъдете активни

Можете да се зарадвате и заредите с настроение и очаквания. За вас предстои голяма промяна, която ще стартира тази седмица и ще даде отражение през идния месец. Радвате се на естествено развитие в живота си. Сферата на личните взаимоотношения става по-хармонична и активна. С навлизането на Марс във вашия знак се активира и желанието ви да поставяте себе си в центъра на събитията. Ще търсите начини да се изявите и проявите като лидери. Ще имате сили и енергия да се борите за своите цели и каузи. Като цяло чака ви доста вълнуващ и интересен период. Бъдете активни.


ЛЪВ

Нещата потръгват

Основен аспект в хороскопа ви тази седмица ще бъде раздвижване на пластовете в любовта. При мнозина на този етап професионалното напрежение, натрупаната умора и чувството за неудовлетвореност на работното място будят желание да направят смели промени в интимния си живот само и само по този начин да се почувстват по-добре. Не се подценявайте, дори и в служебен план нещата да не вървят добре сега, ще потръгнат съвсем скоро. А в любовта преценявайте добре действията си, за да не си предизвикате главоболия.


ДЕВА

Романтични усещания

Склонността ви да преувеличавате своите възможности и да поемате ангажименти извън границите на допустимото е причина към момента да се чувствате и физически, и психически изцедени. Без капка сила и желание за борба. Освободете се от излишните задачи, които тровят нервите ви и не позволяват да се изявите качествено. Навлизането на Марс в Рак е повод да се замислите за доста неща, които ви пречат и потискат в ежедневието. Можете да скъсате оковите им. В сферата на личните взаимоотношения този период е благоприятен. Навлизането на Венера в Телец ще засили вашите романтични усещания. Радвайте се на положителните неща в този свят.


ВЕЗНИ

Любов и разбирателство

Доста променливи и с някои силно изразени страхове, вие ще преживеете една седмица, през която не бива да вземате прибързани решения. По-добре се заемете с планови дейности, завършете някои проекти. Промяна ви очаква, но за нея все още не е дошло времето. Марс навлиза в Рак и съвсем скоро ще активира благоприятни шансове за вас. Разбира се, те няма да дойдат като даденост, а по-скоро като провокация. Очаквайте съдбата да ви извади от зоната на комфорт, за да положите усилия и сами да си създадете условията за успех и просперитет. Но помъчите ли се, със сигурност успехът ще ви последва по петите. Чака ви любов и разбирателство през целия период.


СКОРПИОН

Съдбата е благосклонна

Основна характеристика за тази седмица е, че поставя началото на по-трайни трансформации, които ще обхванат вашите финанси и оттам – професионалния ви живот. Няма от какво да се плашите, сега е моментът да сменяте работа или да говорите за промяна на заплащането. Нищо не ви застрашава, тъй като сте ценни служители, а и вършите ангажиментите си съвестно. Никой няма да ви откаже увеличението, а и вие знаете как да си го потърсите. Навлизането на Марс в Рак ще направи следващия ви един месец доста провокативен, но и успешен. Възможностите сякаш падат сами в скута ви. Не ги пропускайте, защото рядко съдбата е толкова благосклонна.


СТРЕЛЕЦ

Професионален подем

За вас промените в професионален аспект са главното, което може да се каже за този период. Настъпват раздвижвания, които или вие сте предизвикали, или просто е дошло времето да се случат. Не се притеснявайте, всичко ще бъде за добро. Новите обстоятелства безспорно са по-добри в дългосрочен аспект от старите. В личен план е добре да споделяте за всичко, което става в службата с вас. Половинката винаги ще ви дава адекватна гледна точка. А и няма да ви липсва подкрепа от нейна страна. Движението на Марс в Телец ще засили желанията ви да печелите повече пари – в пълен синхрон с професионалния подем, който ви чака.


КОЗИРОГ

Опонирате уверено

За вас и следващата седмица може да се окаже доста успешна и благоприятна, стига да се отпуснете и следвате логиката на събитията. Навлизането на Марс в Рак ще ви направи една идея по-емоционални и агресивни в стремежа си да търсите и защитавате истината. В преговорите успехът ще се проявява само ако бъдете малко по-толерантни. Но повечето от вас ще демонстрират нетърпимост към всеки един въпрос, с който не са съгласни. Това ще бъде причината да попадате в словесни битки и престрелки. Не се притеснявайте. Венера, движейки се в Телец, винаги ще е на ваша страна. Ще излизате прави, дори когато не сте.


ВОДОЛЕЙ

Спокойствие и хармония

Разпределяйки задълженията си във времето, свършвайки работата си навреме, вие сте постигнали онзи ритъм, в който всичко върви по вода и не съществуват изненади от несвършени или отложени задачи. Следващата седмица ви обещава спокойствие в службата. Сега обръщате по-голямо внимание на личния си живот, на любовта и интимния свят. Остава ви достатъчно време за това. Организирайте близките и посетете театрална постановка, отидете на кино или излезте на разходка в някоя от вечерите. Четете книги, гледайте развлекателни предавания и програми. Освободете съзнанието си от излишни мисли.


РИБИ

Период на обновление

И при вас седмицата обещава да е доста благоприятна и хармонична не само в личен план, а и в делови. Движението на Марс в Рак отключва един хубав период, който ще трае малко повече от месец. Имате нужда да се освободите от излишните неща в живота си, да се заредите с нови идеи и да захвърлите старото на боклука. Периодът пред вас вещае обновление. Пълнолунието в Скорпион на свой ред ще ви помогне да се вгледате в себе си и да промените онези черти от вашия характер, които все ви теглят назад и не позволяват да изплувате на повърхността. Чака ви хубава седмица, насладете й се.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

17 май. Въпреки че сте Телци с творческо мислене и философски нагласи, вие сте земна зодия и поради тази причина си оставате кариеристи, които гонят професионалните цели докрай. Родени на 17 май, вие правите всичко това, за да постигнете материална стабилност в живота си. Тя е с приоритет до навлизане в зряла възраст. Орисани сте обаче да трупате своето състояние бавно и с течение на времето, сменяйки няколко служебни поста и работни места. Едва след като сте сигурни в това, което имате зад себе си, ще помислите за семейство и деца. Ето защо твърде характерно за вас е бракът да дойде в годините след 30-ата. Не бързайте, за да не изпреварите късмета си.

Навлизате в година, която ще ви помогне да погледнете назад и да оцените допусканите през времето грешки. Сега ще имате възможност да се извините на хората, които наранихте. Потърсете прошка и дайте такава комуто е нужно. Бъдете добри и ще намерите доброта пред себе си. За мнозина това е сполучлива година за начало на квалификационен курс или следване.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата и лимфната система.

18 май. Родени сте на ден, определящ тежка кармична разплата. В миналото си сте били егоистични натури, гледащи само за себе си, за собствената си угода и притежание. Сега е моментът да докажете, че мислите и за хората около вас, да ги дарите с цялата си любов и внимание. Давайте всичко от себе си и така ще получавате всичко от тях.

Следващата година ще ви помогне да си стъпите на краката откъм финансова гледна точка. Това ще е година на материална стабилност, просперитет в работата и парични придобивки. Не отказвайте на предложение за нова работа. Ще се озовете на позиция, на която не сте и предполагали, че можете да се озовете.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания. Пазете зъбите и ставите.

19 май. Вие сте решителни, дейни и много енергични Телци. Чарът ви се крие в това, че лесно поемате инициативата и успявате да убедите останалите в своите мисли. Липсва ви обаче постоянство в това, което предприемате. Очаквате бързи резултати и когато те закъсняват, се отчайвате. Бъдете търпеливи и се научете, че хубавите неща стават бавно. В личен план и в любовта обаче сте в другата крайност – там избирате веднъж в живота си и сте верни до гроб.

Навлизате в емоционална и завършваща година. Не бива да поставяте никакви нови начала, а е по-добре да се заемете със старите и изоставени задачи. Сега ще имате възможност да ги докарате до край.

Здраве: Възможно е повишено кръвно налягане, проблеми с очите и силно главоболие.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!