Симеон Събев стана балкански шампион по плуване, брат му Тонислав със сребро | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Симеон Събев стана балкански шампион по плуване, брат му Тонислав със сребро

Публикувана на: 16.05.2019г. 1086 прегледа

Голям успех на завършилата Балканиада по плуване за младежи и девойки в Кавала (Гърция) постигна великотърновският клуб „Царевец ВТУ”. Братята Симеон и Тонислав Събеви се окичиха с медали и спомогнаха за третото място – отборно на националния тим.

Отлично плува великотърновецът Симеон Събев, който стана балкански шампион на 100 метра бътерфлай с време 55,67 секунди. Възпитаникът на Панайот Паздерков стана трети и на 50 м бътерфлай с 25,10 сек.

Неговият брат Тонислав Събев също се представи силно, като се класира втори на 50 метра бруст с време 29,29 сек.

В най-важната дисциплина в плуването – щафетата 4х100 м свободен стил, българите завършиха втори с 3:29.73 мин., като плуваха в състав: Тодор Тодоров, Симеон Събев, Никола Паскалев и Радостин Кръстев.

Смесената щафета 4х100 м се окичи с бронз с време от 03.54.02 минути, като в нея стартираха и двамата братя Събеви – Тонислав и Симеон.

„Повече от отлично представяне на момчетата. Според мнението на специалистите им предстои голямо бъдеще“, коментира Панайот Паздерков.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!