Четири златни медала за ТК „Инвикта“ от Аsteriks Cup 2019 в Ниш

Петима състезатели на таекуондо клуб „Инвикта”, водени от старши треньора Стефан Купичков и неговия помощник Пламен Николаев, се завърнаха с 4 златни и един бронзов медал от участието си в ежегодния международен турнир Аsteriks Cup 2019 в Ниш.
В клас А, категория до 33 кг, Радослав Шабанаков въпреки болката от травмата показа боен дух и самообладание и завоюва златния медал в дисциплина пумсе.
В клас Б шампион в категорията си до 21 кг при децата стана Илиян Песаров след три безапелационни победи над противници от Македония, Сърбия и Гърция.
В клас Б при децата, но в категория до 33 кг, за втора поредна година в този турнир златен медалист стана Ивайло Йорданов, който е и балкански шампион. Талантът надигра съперници от Гърция, България и Сърбия, като на финала опонентът му бе видимо по-голям и тежък от него.
В клас Б при децата в категория до 40 кг Николай Николов безпроблемно победи противниците си и доказа, че може да бъде шампион не само на българска земя, но и зад граница.
Пламен Николов взе участие в дисциплина пумсе при децата и с доброто си технично изпълнение завоюва бронзов медал.
„С представянето си в престижния международен турнир ТК „Инвикта“ за пореден път доказа, че е сила не само на национално, но и на международно ниво в таекуондото”, каза старши треньорът на клуба Стефан Купичков и пожела на състезателите си нови, по-големи успехи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *