43 четения

Доц. д-р Светлозар Стойков е отличен с грамота на специално лекарско събитие в София

 

Началникът на акушеро-гинекологичното отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново, доц. д-р Светлозар Стойков получава грамота за знаков представител на медицинското съсловие, заради победата си през март в кампанията „Лекарят, който ме вдъхновява“. Отличията бяха раздадени днес на първото подобно събитие, организирано от най-големия медицински портал у нас CredoWeb, но самият той не можа да присъства на церемонията в Inter Expo Centyr –София.

Мероприятието, освен че има за цел да поощри победителите в акцията, провокира докторите да се включат в благотворителна инициатива. Всеки от гостите имаше възможност да дари предмет или парична сума в полза на няколко каузи – подпомагане на лекар със здравословен проблем или в тежко социално положение, осигуряване на стипендия за обучение на млад лекар, за юридическа помощ за лекари, жертви на насилие, създаване на кабинет за подкрепа на лекари при силен стрес и психическо напрежение. Събраните предмети ще бъдат продадени по-късно на благотворителен търг.

Сред водещите на събитието е д-р Мирослав Ненков, бивш служебен здравен министър, а пред присъстващите вдъхновяващи речи изнасят проф. Иво Петров, д-р Емануил Найденов, д-р Петя Чавеева и други.

Церемоянията може да бъде проследена на живо на https://www.youtube.com/watch?v=vYmj4CicAF0

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *