Фалшив поп мята на стоп, за да благославя колите срещу катастрофи за 10 лв. | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Фалшив поп мята на стоп, за да благославя колите срещу катастрофи за 10 лв.

Публикувана на: 17.05.2019г. 7380 прегледа

Горнооряховчанин, надянал расо, за да припечелва, стана антигерой в социалните мрежи

 

ЗА 10 ЛВ. И БЛАГОСЛОВИЯ ЩЕ СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ ЗЛИ СИЛИ И КАТАСТРОФИ. ОФЕРТАТА Е ОТ ЧОВЕК, ОБЛЕЧЕН С РАСО И КАЛИМЯВКА, КОЙТО НАШ ЕКИП КАЧВА НА СТОП КЪМ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. По време на пътуването „отчето“ вади и огромен набор от иконки, бутилки светена вода и услужливо предлага да си купим. Оказва се, че фейк попът, както вече е популярен в социалните мрежи, обикаля района с чисто търговска цел. Мнозина съобщават и че всъщност той не е свещеник, а просто е сложил расо и калимявка и мята на стоп до близки дестинации, като по време на пътя завърта и търговийка. Съмненията, включително и при нас, започват да се зараждат, когато от чантата си вади бутилчици с вода, обяснява, че е светена и с целебна сила, и ги предлага по два лева.

„Извади си попските молитви, попита ме как се казва приятелката ми, чете, ръси с чимшир, и каза, че прочел молитва за женитба. Спомена, че владиката го отлъчил от църквата и затова обикалял така. Накрая ми поиска пари. Мен специално ме помоли да го закарам до Горна Оряховица“, разказа пред „Борба“ Велико Великов.

ПОПЪТ СТОПИРА, ИЗПОЛЗВАЙКИ ФАКТА, ЧЕ МНОЗИНА СПИРАТ ОТ УВАЖЕНИЕ КЪМ САНА МУ. Хората няма как да знаят, че всъщност са жертва на търговски трик.

„Обикновено се качва за пътуване от 10 – 20 километра. Ходи ту до Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени, Килифарево и други близки дестинации. Коронният му номер е за дребна сума да чете молитва на колата срещу инциденти. Мнозина се поддават и го съжаляват – спират и си купуват после от джунджуриите му“, разказва и друг потърпевш от алъш-вериша – Петър Рашев.

Стилян НАЙДЕНОВ

Снимка авторът

 

 

 

 

loading...

Коментари за "Фалшив поп мята на стоп, за да благославя колите срещу катастрофи за 10 лв."

 • 16.05.2019 в 12:36

  Как се казва този поп?

  Отговор
 • 17.05.2019 в 16:15

  Уважаеми Господин Найденов, смея да твърдя, че познавам отеца за когото пишете в статията си. Лично за мен този човек е олицетворение на онзи образ на български свещеник, който обикалял старовремска България, изподран, нечист, окъсан, но е посявал онази Вяра, която до голяма степен е изчезнала в днешното модерно време. Разбирам Ви, но нека хората, които срещнат този отец и поговорят с него сами да преценят.

  Отговор
  • 18.05.2019 в 15:08

   Незнам до колко го познавате но неели редно някой като те вземе на стоп да му благодариш ,Без значение как с благословия или с просо БЛАГОДАРЯ а не като го вземеш да почне да ти благославя колата и теб за скромните 10 лв и ако нямаш давидиш ти тогава поп как кълне мисля че е смешно и против каноните на светата обител поп да кълне НЕ ВС ЯнаЕКИ ИМА 10 ЛВ ,ДА ГИ ДАДЕ НА ПОПА ,Че то на ден 15 коли по 10 лв 150чисто няма данък няма ддс чиста печалба

   Отговор
 • 17.05.2019 в 18:39

  Защо не пишете за престъпниците и наркодилърите в района. Колко благородна постъпка от ваша страна да ни предпазите от набезите на един духовник, какво като си припечелва по някой лев човека? Това че е отлъчен от магията БПЦ не прави молитвите и благословиите по- малко истински.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!