ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 21 май 2019 г. – 27 май 2019 г.

Във вторник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. След обяд над централните части на Северна България на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°. Максималните температури ще бъдат между 23° и 26°.

В сряда ще преобладава време с незначителна облачност. През деня ще духа слаб вятър, предимно от запад, на моменти ще бъде тихо . Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°. Максималните температури ще бъдат между 23° и 26°.

В четвъртък и петък ще има променлива облачност. В четвъртък след обяд и в петък, предимно над полупланинските райони ще се развива купестодъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°. Максималните температури ще бъдат между 23° и 26°.

В събота ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. През деня ще духа слаб вятър, предимно от запад, на моменти ще бъде тихо . Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°. Максималните температури ще бъдат между 23° и 26°.

В неделя и понеделник ще има променлива до значителна облачност и в следобедните часове на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 12° и 15°. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°.

Над западните и централните части на Стара планина планина във вторник ще преобладава време с променлива облачност. След обяд, на места над централните части на планината, е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 13°.

В сряда ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 13°.

В четвъртък и петък ще има променлива до значителна облачност. В четвъртък след обяд и в петък се очакват превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 12°.

В събота ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. През деня ще духа слаб вятър от запад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 14°.

В неделя и понеделник ще има променилива до значителна облачност и предимно след обяд на места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 15°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200м. с около 7°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.