70 четения

Свинската мас ще направи чудо с тялото ви

Гледайки фигурата си, много хора отказват да ядат различни продукти. Свинската мас е именно сред тези храни, които жените избягват, когато искат да се отърват от някой друг излишен килограм. Медицински проучвания обаче показват, че консумирането на 10-30 грама мазнини на ден е полезно за човешкото здраве.

Ползи:
100 грама мас съдържа 770 калории. Но една по-малка доза ще ви донесе много големи ползи. Продуктът съдържа витамини А, D, и E, както и омега 6. Всички тези елементи имат положителен ефект върху работата на сърцето, нормализират работата на храносмилателния тракт и подобряват значително мозъчната дейност.

Прясната мазнина съдържа арахидонова киселина, а това е незаменима органична съставка, от която човешкото тяло силно се нуждае. Тя стабилизира значително нервната система и увеличава съсирването на кръвта, в следствие на което се нормализира и кръвообращението в тялото. Но не всяка мазнина е полезна и годна за хранене.

Пушената мазнина е сред този тип продукти, които трябва да избягвате колкото се може повече, тъй като е силно подсолена, съветва zdrave.to. Това може да навреди много на здравето, защото голямото количество сол не е полезно за организма. Хората, които имат проблеми с бъбреците, черния дроб или жлъчния мехур трябва да забравят за пушената мазнина и никога да не я поглеждат.

Диетолозите препоръчват мазнината да се хапва, само ако е прясна. Те също така добавят, че не трябва да се приемат хляб и добавки заедно с нея. Препоръчително е да се яде сутрин, тъй като това е продукт, който е отличен източник на енергия.

 

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!