26 четения

Весела Лечева: „При машинно гласуване няма възможност за манипулация на изборите“

„При машинно гласуване няма да бъде подменен гласът Ви! По-лесно е, отколкото да ползвате банкомат. Където можете да използвате машинното гласуване – направете го с номер 18 за БСП“. Това каза в град Килифарево народният представител Весела Лечева. Тя подчерта, че при машинно гласуване няма възможност за манипулация на изборите. По думите й, това е много сериозен шанс да се пребори изборният апарат на ГЕРБ, затова управляващите толкова дълго отлагаха въвеждането му. „Смятаме, че с машинното гласуване ще намалее броят на невалидните бюлетини“, поясни тя. След упражнен вот машината ще издаде разписка, която трябва да бъде пусната в специална урна, предназначена за машинното гласуване. Самото обобщаване и преброяване на гласовете в края на изборния ден ще се извършва от машината, а не на ръка, както при хартиените бюлетини.

„Не бива да се страхувате, че някой ще злоупотреби с вота ви. Той е таен и никой не може да ви заплашва, че ще разбере, ако не гласувате за него“, заяви още тя.

„Единствено БСП имаме шанс да отстраним ГЕРБ от управлението. При победа на 26 май ние ще поискаме предсрочни избори. БСП е алтернативата“, каза Лечева.

2 коментара за “Весела Лечева: „При машинно гласуване няма възможност за манипулация на изборите“

 • 21.05.2019 в 17:54
  Permalink

  Точно тя ли ще ми каже! Дано има в секцията машина, с удоволствие ще гласувам, но не за БСП.

  Отговор
 • 05.10.2019 в 0:04
  Permalink

  Така ли? Как да няма възможност за манипулации. Ами ако „специалистите“ които защитават системите са същите хора от НАП и Търговския регистър? Ония дето ги наказаха като не им дадоха премии. Кои други да са. И сме спокойни, че всичко е вярно и честно – няма лъжа, няма шашма…. само малко.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!