6 четения

15 важни препоръки към бащите на дъщери, които ще направят връзката им с тях специална

Какъвто бащата, такава и дъщерята…Не е нужно да се опитваме да обясняваме колко специална е връзката между баща и дъщеря. Всичко зависи от вас, бащи, да запазите вашата връзка специална. Дайте шанс на нашите предложения и няма да съжалявате, призовават авторите на onedio.co

1. Разбира се, тя е вашата принцеса, но не забравяйте, че вие ще трябва да правите усилия, за да запазите нещата да вървят, както са сега.

2. Освободете се от манталитета, че момичетата играят с кукли. Не се опитвайте да ограничавате нейните интереси, просто я насочвайте.

3. Не прикривайте вашата чувствителна страна от нея. Колкото повече открива емоционалната си страна, толкова по-силна ще се почувства.

4. Имайте свои собствени, вътрешни (баща-дъщеря ) шеги. Можете да бъдете сигурни, че ще ги помни до края на живота си!

5. Научете я да се изправя пред страховете си, вместо да бяга от тях. Накарайте я да почувства, че вие ще сте винаги насреща, без значение какво се случва в живота й.

6. Винаги дръжте на обещанията си. Нека хората, които не я ценят достатъчно, да са единствените, които разбиват сърцето й, не вие.

7. Помагайте й да открива своите таланти.

8. Опитайте се да разберете всичко, от което тя се интересува, без да ограничавате себе си и нея с глупави полови стереотипи.

9. Не й казвайте нищо, което не бихте казали на сина си.

10. Когато тя иска да говори за проблемите си, не я отпращайте просто да отиде при майка си.

11. Това не значи, че може да се говори спокойно за всичко с нея. Проблемите, относно сексуалността и дори проблемите с момчетата, е по-добре да бъдат отправяни към майката. Но все пак, можете да й кажете, че няма от какво да се срамува.

12. Научете я още от самото начало, че тя е единствената, която може и трябва да прави решения за нея.

13. Никога не пропускайте шанса да направите комплимент на нея или майка й.

14. Никога не се колебайте да й кажете, че я обичате.

15. Никога не я дръжте встрани от работата, която вършите или изключвате от процеса, защото мислите, че това е „мъжка работа.“ Нека опита.

 

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!