Ангел Джамбазки: „Работата в Брюксел минава единствено през призмата на защита на националния интерес”

Водачът на листата на ВМРО за европейските избори Ангел Джамбазки: „Няма да допуснем България да се циганизира, а Европа да се турцизира“. Джамбазки е един от малцината ни досегашни представители в Европейския парламент, които категорично са против либералния модел на мултикултурализъм, ислямизация, нелегална миграция и джендър идеология.

– Г-н Джамбазки, миграционната криза беляза Европейския континент през последните години. Смятате ли, че резултатите от предстоящите на 26 май избори биха оказали влияние върху готовността на милиони мигранти, намиращи се в момента в лагери на територията на Турция, да се отправят на така наречения „Поход на надеждата“ към страните, членки на ЕС?

– Кризата с мигрантите безспорно беляза настоящия мандат на Европейския парламент и на Европейската комисия. Станахме свидетели на безпрецедентна криза, невиждана до този момент в ЕС от създаването му досега. Този „Поход на надеждата“ е очевидна провокация и е една нова тактика, при която нелегални мигранти биват насърчавани от либерални НПО-та да се събират на големи компактни групи и да оказват натиск по границите на суверенни държави. Неправителствените организации се превърнаха в една пета колона на нелегалната миграция и трафика на хора. Охраната на границата е суверенно право на всяка държава и е от съществена важност за сигурността, особено що се отнася до нашата страна, която е външна граница на ЕС. Много е важно да се замислим над действията на подобни организации, които безнаказано стават съучастници в международния трафик на хора.

– В самия край на своя настоящ мандат ЕП прие на първо четене пакета „Мобилност“ на Макрон. Смятате ли, че загубихме тази битка?

– Бих призовал да се запази спокойствие по този въпрос. Пет години бранихме нашия интерес в сферата на транспортния бизнес, който засяга около 150 000 български семейства. Нашите западни партньори им завидяха и се опитаха да фалират българските фирми, за да вземат работниците, т.е. да преселят 500 000 души към Германия и към Франция. Пет години не допуснахме това да се случи, ще се борим това да не се случи и през следващия мандат. Европейската битка е дълъг мач, в който трябва да си внимателен на всеки етап.

– Виждате ли като възможност за следващия Европарламент да има обединение на партии, които да се опълчат на ислямизацията, имиграцията, джендър идеологията, които представляват сериозна заплаха за устоите на християнска Европа?

– Вярвам, че въпреки, че вирусът на мултикултурализма е заразил редица европейски общества, те започват да осъзнават истината. Няма как горди нации с велика история да се примирят с ислямизацията и подмяната в техните общества. Франция и Германия се ислямизират с невиждани темпове. Италия се бори с нашествието в Средиземно море и с катастрофалната политика на предишни правителства. Ляволибералните европейски партии тепърва ще трябва да отговарят за това как съумяват да съчетаят любовта си към ислямизма с крайния либерализъм и джендър идеологията.

Политиците от големите политически семейства на ЕНП и ПЕС обвиняват Европа, че не прави достатъчно за хората на Черния континент и че трябва да приемем милиони мигранти. Ние обаче не сме колониална държава и няма нужда да плащаме чужди дългове. Трябва да продължим да браним външните граници на Европа. Една от характеристиките на държавността е охраната на границата. Не ме интересуват тези европейски семейства. Аз имам едно семейство и това е България. Имам едни началници и това са българските избиратели и ме интересува само това, да живеят добре. Европа се променя и трябва да сме част от тази промяна за по-добро позициониране на България в Европейския съюз

– Видимо е, че моделите за интеграция на циганите, които Европа налага, не са приложими у нас. Какво трябва да се направи, за да може България да не се превърне в циганско гето?

– Мултикултурализмът означава арабизация и турцизация на Европа и циганизация на България. Няма да допуснем подобно нещо да се случи. За жалост, представителите на циганския етнос продължават да не разбират мястото си в обществото и разчитат на престъпността като метод на препитание. Кражбите, побоите и неплащането на данъци за много от тях са начин на живот. Връх на наглостта бе протестът на цигани пред Общината в Бургас, защото от ВиК са им спрели водата, тъй като не я плащат и са навъртели сметка от 100 хиляди лева. Циганите най-накрая трябва да разберат, че законите са за всички. Твърде дълго време търпим един закон за тях и един за нас. Единствената интеграция на маргиналите минава през спазване на закона. Неспазването на закона трябва да води до санкции. Да протестираш срещу обществени норми, е наглост.

В последно време ставаме свидетели на провокации, чиято цел е да се разколебаят българите и да загубят мотивация да гласуват. Това не е полезно, защото, когато не гласуват българите, които си плащат сметките и данъците, ще упражнят правото си на глас платените в катуните и те ще определят бъдещето на България и Европа. Това работи в полза на ДПС. Наблюдава се тревожна тенденция на все повече хора, отричащи турското робство. Бе направена и грозната провокация с призив да се учи турски език в училищата. Това няма да стане. В България турски език се учи само по желание.

– Какви са вашите приоритети за предстоящия мандат на Европейския парламент, ако бъдете избран?

– Смятам борбата срещу двойните стандарти за един от своите приоритети. Благодарение на общите усилия на българските колеги в Европейския парламент успяхме да подкрепим промяна в директивата за нелоялните търговски практики, като настояхме да няма разлика в състава на идентични продукти, продавани в различни части от съюза.

Двойни стандарти има не само в качеството на храните. Двойни стандарти има и в оценката на множество брюкселски бюрократи за нас, източноевропейците. От идеологическия си бункер в белгийската столица те не могат да забележат огромната икономическа пропаст между Изток и Запад. Ламтят за социална и политическа интеграция, но са твърдо против икономическата. Ето защо нашата борба е срещу двойните стандарти. Срещу тези, които смятат, че могат да правят бизнес тук, но че ние не можем да правим бизнес на запад. Няма да се примиря в битката си срещу пакета „Мобилност“. Трябва да защитаваме българските интереси и бизнес.

Българският народ е горд в опазването на традициите, бита и културата си. Битката за защитата на традиционните християнски ценности ще бъде основна битка в Европа. В България семейството винаги ще означава само едно – майка, баща и техните деца. Така че ще продължим да се противопоставяме на опитите за налагане на т.нар. джендър идеология.

Няма как да не спомена като приоритет и Западните Балкани. Те представляват геополитически интерес за България, който ние трябва да преследваме на всички държавни равнища. За нас е важно Македония да бъде приета в ЕС, да няма граница, която да разделя народа от двете страни на границата. Разбира се, това минава през признаване на общата ни история и спиране на фалшификациите на българските исторически факти в техните учебници. Коридор номер 8 трябва да е национален приоритет.

Един положителен пример от работата ми през последните 5 години е докладът, който призна съществуването на българско малцинство в Албания. Така разбирам аз работата в Брюксел – единствено през призмата на защита на националния интерес.

– В навечерието на 24 май се срещнахте в старопрестолната библиотека с преподаватели и студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Какво беше посланието на тази среща?

– 24 май е датата, която свързва българите, където и да са по света, и каузата, за която се боря и която отстояваме от ВМРО. Бъдещето на българската нация в рамките на ЕС е съхраняване и развитие на българската писменост, езикова култура и цивилизация. Защото езикът е основата на националността.

В тази връзка с преподавателите и студентите от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ направихме изложба с българска кирилска графична система, която е основана на нашите традиции и нашия начин на изписване на думите и която изложба бе представена в Европейския парламент.

Освен това направихме искане за създаване на Български културен институт „Св. св. Кирил и Методий“, по почина на институт „Сервантес“ или „Гьоте институт“, който да обедини дейността по образованието и да предоставя курсове по български език за българската диаспора и за хората, които искат да учат български език в чужбина, като по този начин запазим писмеността, езика и националността за тези хора. Затова е необходимо сключването на двустранни споразумения с правителствата на държавите от ЕС и извън съюза, с които да има взаимно признаване и полагане на матури на български език така, както в България се полага матура на чужд език.

Тук става дума за запазването на повече от един милион българи, които се намират в Западна Европа, САЩ и Канада. Запазването на тяхното самосъзнание е напълно постижимо през матуритетен български език. Това ще ги запази като българи. Човек е такъв, на какъвто език мисли, когато се събуди. Човек е такъв, на какъвто език говори с майка си.

Знаем, че това, което правим, не привлича избиратели, защото не е злободневна тема, не е тема, която би провокирала противоборство. Културата и българското самосъзнание не са тема, която пълни хладилника, не е скандално, не привлича избиратели. Но пък е национално важно и национално отговорно, затова сме се захванали с тази тема. Защото това засяга българската нация!

За ВМРО-БНД гласувайте с номер 3 в интегралната бюлетина.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *